Στον Άγιο Λαυρέντιο το σχήμα «Ζυγιά συν Νατάσα Τσακηρίδου»

Απόψε Σάββατο 25 Μαρτίου, στις 21:00 στο κτήριο «Στρατώνα»

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου φιλοξενεί το μουσικό σχήμα “Ζυγιά συν Νατάσα Τσακηρίδου” για μια βραδιά με τραγούδια από την Μικρά Ασία και την Ελλάδα, με έμφαση στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε Σάββατο 25 Μαρτίου στις 21:00 στο κτήριο «Στρατώνα» στον Άγιο Λαυρέντιο.

Ζυγιά συν Νατάσα Τσακηρίδου
Ζυγιά σημαίνει ζευγάρι. Η λύρα και το λαούτο είναι ένα δίπτυχο, σημείο αναφοράς στο μουσικό γίγνεσθαι της Μεσογείου. Ο Παντελής Αγκιστριώτης στη λύρα και ο Ιάκωβος Μωυσιάδης στο πολίτικο λαούτο συνυπάρχουν μουσικά, διερευνώντας την ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών οργάνων, του ρεπερτορίου αναφοράς τους και του ρεπερτορίου διαφορετικών παραδόσεων και μεταξύ του γλεντιού και της σύγχρονης καλλιτεχνικής προσέγγισης. Έχοντας ως βάση τον παραδοσιακό τρόπο ερμηνείας και εκτέλεσης, διαδρούν με το κοινό, κάθε φορά σε νέα βάση, μέσα από την επιτέλεση, τη διασκευή και τον αυτοσχεδιασμό.

Η Νατάσα Τσακηρίδου με το τραγούδι, έρχεται να επισφραγίσει τη λειτουργία της Ζυγιάς και να συνεισφέρει με τη δική της δυναμική κίνηση. Από τη στεριά στη θάλασσα, από τον έρωτα στο θάνατο και από το ποίημα στο τραγούδι, μια μουσική διαδρομή με παλμό και συγκίνηση. Παντελής Αγκιστριώτης: πολίτικη λύρα, τραγούδι, Ιάκωβος Μωυσιάδης: πολίτικο λαούτο, τραγούδι, Νατάσα Τσακηρίδου: τραγούδι. Απόψε Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 Έναρξη: 21.00, Είσοδος ταμείο 7€, Προπώληση: 5€.

Προπώληση εισιτηρίων online: https://pay.vivawallet.com/syllogos-aglavrentiou

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.