Συμμετοχή της χορωδίας του 10ου Γυμνασίου Βόλου

Στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τη μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου με τη Χορωδία του συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη συναυλία αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Τα παιδιά της χορωδίας, υπό την καθοδήγηση της άξιας εκπαιδευτικού κ. Κατερίνας Αποστολοπούλου, ερμήνευσαν με τον καλύτερο τρόπο κομμάτια μιας άλλης εποχής και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.Πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας οι μαθητές, άκουσαν ίσως για πρώτη φορά τη λέξη Αλτσχάιμερ… Μια λέξη δύσκολη να την πεις… άγνωστη σε πολλούς και σε όσους τη γνωρίζουν συνδεδεμένη με τον πόνο.Τα παιδιά έμαθαν πως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μερικές φορές έχουν μια ασθένεια που τους κάνει να ενεργούν με διαφορετικό τρόπο και να ξεχνούν πράγματα.Εξωτερικά είναι οι ίδιοι αλλά το μυαλό τους στο εσωτερικό αλλάζει.Ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο θέμα αυτό, συγκινήθηκαν και έμαθαν πως υπάρχει τρόπος να κάνεις τον ασθενή του Αλτσχάιμερ να χαμογελά ακόμα και μέσα από τη διαφορετικότητά του …Με την ΑΓΑΠΗ, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το καλύτερο γιατρικό..

Με μεγάλη προθυμία λοιπόν τραγούδησαν για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Βόλου.

Η Διευθύντρια κ. Κυριακή Δανιηλίδου και ο Σύλλογος διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου θεωρούν τιμή και χρέος να παροτρύνουν τους μαθητές σε πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης και έδωσαν τα εύσημα στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό Κ. Αποστολοπούλου και τους μαθητές της χορωδίας: Γιαλαμά Μαρία, Γκάγκα Αμαλία, Καραμπέρη Γωγώ, Γιαννούχος Απόστολος, Ιωάννα Αγκόλι, Αγιάζι Εγκι, Γκότσι Αλεξάνδρα, Παπασίκα Ελένη, Πλουμιστού Βαλέρια, Τσούτσα Ειρήνη, Τσούτσα Μαρία, Τσιαμήτας Νικόλαος, Τσιγαρίδα Δέσποινα, ΧατζηπαρασίδηΡαφαέλα, Γανωτή Βασιλική, Καλιακούδα Έλενα, Λιβογιάννη Γωγώ, Δαμασκινίδη Κατερίνα, Κουρτέση Χρύσα, Γκράτσα Μιχαέλα, ‘Ανθη Γαρυφαλιά, Βασδέκη Στελίνα, ΑγγόλιΣτελίνα, Μπέα Χριστίνα, Μεμά Άντζελα, ΜακχόλενΙζαμπέλα, Ξυνογαλά Δήμητρα, Διαμάντη Κατερίνα, Παπούλιας Άγγελος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.