«Συναυλία με ύμνους της Παναγίας» στο τέρμιναλ του λιμανιού Βόλου

Αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου με τον “Χορό Ψαλτριών «Aι Άδουσαι»”

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και την «Φωτογραφική Ομάδα του Αργύρη Ζαφειρίδη», λειτουργούν βιωματική έκθεση φωτογραφίας στον νέο επιβατηγό σταθμό στον λιμένα του Βόλου από τις 5 Ιουνίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η δραστηριότητα αυτή, αποτέλεσε μια επιπλέον «προκαταρκτική εκδήλωση» της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018», και εντάσσεται στο Θεματικό έτος του φορέα με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές». Φιλοξενεί δε φωτογραφίες από τεχνίτες, εργαστήρια και αντικείμενα που παράγονται, και είναι έργα φωτογράφων από διάφορες χώρες, εκτός της Ελλάδος, όπως από την Σουηδία, Ρουμανία, Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Κένυα και την μακρινή Γουατεμάλα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσιάζονται «Παράλληλες εκδηλώσεις», και ήδη έχουν διοργανωθεί σεμινάρια, στα οποία ντόπιοι τεχνίτες και καλλιτέχνες έδειξαν πως παράγονται τα έργα τους.

«Συναυλία με ύμνους της Παναγίας» είναι η νέα παράλληλη εκδήλωση, με τον Βυζαντινό Χορό Ψαλτριών «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ» υπό την διεύθυνση της δομεστίκαινας Δρ. Σέβης Μαζέρα και θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 20.30.
Ο μοναδικός Χορός Ψαλτριών «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ», υπό τη χοραρχία της Δρ. Σέβης Μαζέρα, θα παρουσιάσει συναυλία με Ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο και άλλους, επιλεγμένους από την εκκλησιαστική υμνογραφία, μέσα στο πνεύμα των ημερών, των Παρακλήσεων δηλαδή προς την Θεοτόκο, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεώς Της, του Πάσχα του καλοκαιριού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον νέο επιβατηγό σταθμό του Λιμένα Βόλου (TERMINAL). Η συναυλία είναι ακόμη μια προσφορά του φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και της «Φωτογραφικής Ομάδας του Αργύρη Ζαφειρίδη» με είσοδος ελεύθερη.

ΧΟΡΟΣ ΨΑΛΤΡΙΩΝ «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ»
Ο Χορός Ψαλτριών «Aι Άδουσαι», ιδρύθηκε στο Βόλο τον Νοέμβριο του 2012 από την Σέβη Μαζέρα, Μουσικολόγο, διδάκτορα Βυζαντινής Μουσικολογίας (Ομότ. καθ. Γρ. Στάθης Ε.Κ.Π. ΑΘΗΝΩΝ), Πιανίστα και Διπλωματούχο Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής (μαθήτρια του αείμνηστου Εμμ. Χατζημάρκου). Η χορωδία απαρτίζεται από καλλίφωνες ψάλτριες που έχουν φοιτήσει στην Τέχνη της Ψαλτικής.

«Βασικό κίνητρο για τη δημιουργία του γυναικείου Χορού ‘ΑΔΟΥΣΑΙ’, στάθηκε η ανάγκη για την από κοινού έκφραση της ψαλτικής γνώσης, καθώς για την ενδελεχέστερη σπουδή των εκκλησιαστικών μελοποιημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.