Συναυλία με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή στον Βόλο

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στην Παλιά Ηλεκτρική

«Δύο κιθάρες και μία φωνή» τιτλοφορείται η συναυλία των Νότη Μαυρουδή, Μαρίας Θωίδου και Γιώργου Τοσικιάν, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρική με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων συναυλιών του Δήμου Βόλου.
Θα παρουσιαστούν τραγούδια αγαπημένα και πολύτιμα, σε μουσική του γνωστού συνθέτη Νότη Μαυρουδή που έγραψε το θρυλικό τραγούδι «Πρωϊνό τσιγάρο» σε στίχους Άλκη Αλκαίου καθώς και άλλα (Άκρη δεν έχει ο Ουρανός, Ίσως φταίνε τα φεγγάρια κτλ.
Τραγούδια που μιλάνε για το πριν και το μετά, για τον πόνο και την αγάπη, για το αξεπέραστο του έρωτα. Εξαιρετικές μελωδίες πάνω σε στίχους πολλών και σημαντικών στιχουργών.
Η Μαρία Θωίδου τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει τραγουδήσει στο cd του Νότη Μαυρουδή « Άγρυπνο Φεγγάρι» σε στίχους Ελλήνων ποιητών του μεσοπολέμου. Συνοδευόμενη από τον εκλεκτό συνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή και τον κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν, μεταφέρει με τρυφερότητα και πάθος την μελωδική αναζήτηση του συνθέτη πάνω στον ποιητικό λόγο.
Τα τραγούδια αλλά και τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχόλια του Νότη Μαυρουδή ανάμεσα στα τραγούδια, είναι προσαρμοσμένα στην ατμόσφαιρα των ημερών, συγκεκριμένα στην υπαρξιακή αναζήτηση που εμπνέουν οι μέρες των γιορτών, με μηνύματα ειρήνης και αναγέννησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.