Συναυλία της ιστορικής «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου» για το Ορφανοτροφείο

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

«Μια ακόμη σημαντική Συναυλία για την ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στο Ορφανοτροφείο Βόλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς του ορφανοτροφείου με Ελεύθερη Είσοδο το ερχόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19.00, θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό της Μαγνησίας» όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Όπως τονίζεται, «η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο, στον Νομό Μαγνησίας και κατέχει την μοναδική ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου.


Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.
Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης (Σολίστ Κλασικής Κιθάρας), Ντίνος Γκρίνιας (Σολίστ & Ενορχηστρωτής της Ορχήστρας), Κώστας Ζεμπίλας (Λαϊκός Τραγουδιστής), Αλέξανδρος Παπαρίζος (Διευθυντής Ορχήστρας – Σολίστ Κιθάρας), Μαρίτα Παπαρίζου (Κοντράλτο), Γεράσιμος Σιούρας (Σολίστ Κιθάρας) & Ελένη Τακτικού (Λαϊκή Τραγουδίστρια). Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Η Ορχήστρα αυτή λειτουργεί δωρεάν (χωρίς καμία συνδρομή) για Καθηγητές και Σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον Νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του CD «Volos – Magnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.
Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων Κιθαριστών.
Πρόεδρος της Ορχήστρας είναι η καταξιωμένη Ποιήτρια & Ζωγράφος Γρηγορία Πελεκούδα. Υπεύθυνος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο Βολιώτης Κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, ενώ Ιδρυτής της Ορχήστρας είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος Γκόλγκαρης. Όσοι Κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6944 695921 με τον κο Τάσο Ιωακειμίδη – Καλλιτεχνικό Διευθυντή.
Τα σημαντικότερα links από τη ψηφιακή κυκλοφορία του Volos – Magnesia Guitar Festival 2017:
Spotify: https://open.spotify.com/album/5NfHrMO5NS9ohsxJpKhzQL
iTunes & AppleMusic: https://itunes.apple.com/album/id1327465728
Amazon: https://www.amazon.com/Volos-Magnesia-Guitar-Festival-2017/dp/B078HQFL4Q
Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Various_Artists_Volos_Magnesia_Guitar_Festival_201?id=Bvr3y3lob6xzdq7wq6ysunpwg6i
Napster: http://us.napster.com/artist/various-artists/album/volos-magnesia-guitar-festival-2017
Deezer: https://www.deezer.com/album/53767232
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=mt_L6dcDhNs
Τα link από το site της FM:
http://fmrecords.net/volos-magnesia-guitar-festival-2017/
http://fmrecords.net/el/volos-magnesia-guitar-festival-2017/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.