Συναυλία του Ζαφείρη Κουκουσέλη στον Άγιο Κωνσταντίνο

«Η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο»

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ζαφείρης Κουκουσέλης με την καλλιτεχνική του ομάδα παρουσιάζει μια συναυλία μνήμης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, με αφορμή την επέτειο των πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου. Στην συναυλία που τιτλοφορείται «Η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο» και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στον Άγιο Κωνσταντίνο θα παρουσιαστούν αγαπημένα τραγούδια από σπουδαίους συνθέτες και ποιητές της Ελλάδας και της Κύπρου.
Όπως επισημαίνει ο Βολιώτης μουσικός «πενήντα χρόνια έχουν περάσει από την τραγική αυγή της 20ης Ιουλίου 1974 όταν το «γκριζοπράσινο φύλλο» της Μεσογείου δέχθηκε την βίαιη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας.. Παραβιάζοντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας η Τουρκία έθεσε σε παράνομη κατοχή το 36% της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθιστώντας χιλιάδες Ελληνοκύπριους πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Τραγικός απολογισμός οι χιλιάδες νεκροί και οι χιλιάδες αγνοούμενοι σημαντικός αριθμός των οποίων … εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αναζητούνται».
Συντελεστές της εκδήλωσης Ερμηνεύουν: Βασίλης Αγροκώστας, Λεμονιά Μπέζα, Μπάσο: Βαγγέλης Κουκουσέλης, Τύμπανα: Άγγελος Τσιριγωτάκης, Μπουζούκι και φωνητικά: Αλέξανδρος Καζίλας, Κιθάρα: Δημήτρης Νάσσιος, Μπουζούκι: Γιώργος Καπανιάρης, Κρουστά: Αντώνης Βαγενάς, Βιολί: Στέφανος Γεωργίου, Πιάνο, ακορντεόν, πλήκτρα: Ζαφείρης Κουκουσέλης
Ενορχηστρώσεις, καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαφείρης Κουκουσέλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.