Συνεχίζεται και σήμερα το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη

Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας

Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (7th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα!

Το πρωί (12.00 – 13.30) θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο workshop στη μέθοδο Barre Astie με την Νίκη Τηγανιτάκη, Καθηγήτρια χορού – Χορογράφο, μέλος της επιστημονικής – καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Η Νίκη Τηγανιτάκη μεταφέρει καθημερινά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών την αγάπη της για το χορό. Το ταξίδι της όμορφο και πλούσιο. Ξεκίνησε φοιτώντας στη σχολή χορού “Σόφη Κατσούλη”, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Royal Academy of Dance (RAD) και στο Durham University of Great Britain. Σήμερα, διδάσκει την τέχνη του χορού στη δική της σχολή “Εν Ροή” και παράλληλα εμπλέκεται με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες σχετικά με τον χορό και τη διδασκαλία του.

Η συμμετοχή στα workshop γίνεται μετά από σχετική δήλωση στο mail [email protected].

Το απόγευμα συνεχίζονται οι παραστάσεις των Ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας, ώρα 6.30μ.μ με ελεύθερη είσοδο. Οι ομάδες που θα εμφανιστούν την Παρασκευή το απόγευμα είναι:

  1. Ομάδα Χοροτεξιδευτές, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση, Καρδίτσα
  2. Ομάδα Θαλπωρή, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Θαλπωρή, Σοχός
  3. Ομάδα Ομόνοια, ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Η Ομόνοια», Σέρρες
  4. Ομάδα Φάσμα, Εταιρία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων, Χίος
  5. Ομάδα Εργαστήρι των Χρωμάτων, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εργαστήρι των Χρωμάτων, Σέρρες
  6. Χορογραφία Make A Wish Ευχή Αργυρώς
  7. Ομάδα Moving Art, Σχολή Χορού Sioti Moving Art, Σέρρες
  8. Ομάδα ANISI INTEGRATED DANCE STUDIO, ANISI INTEGRATED DANCE STUDIO, Τυφλίδα Γεωργία
  9. Ομάδα Οι Ονειροδίαιτοι, Συμπεριληπτική Παιδαγωγική Ομάδα «Οι Ονειροδίαιτοι», ΑΘΗΝΑ

Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου https://youtube.com/live/WbeAVukakbk?feature=share. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται και το Σάββατο 25 Μαΐου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, όπου θα πραγματοποιηθούν workshop με τον Πάνο Παράσχο (10.30-12.00μ.μ.) και τη Μαρία Καραπαναγιώτη (12.00-13.30μ.μ.) και χορευτικές παραστάσεις των ομάδων το απόγευμα στον ίδιο χώρο (6.30μ.μ., είσοδος ελεύθερη). Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου με την απονομή των βραβείων στις ομάδες (11.30π.μ., είσοδος ελεύθερη).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, η εταιρία TransNet, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Ευχαριστούμε το Δήμο Καρδίτσας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο ΕΝΑ 102.5, magnesianews.gr, εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.