Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Ίδρυμα Αγγελίνη – Χατζηνίκου στο Χόρτο

Δράσεις του Ιδρύματος με συναυλία και έκθεση -αφιέρωμα στον Γιώργο Χατζηνίκο

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στο  Ίδρυμα Αγγελίνη – Χατζηνίκου στο Χόρτο και όπως μεταφέρουν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος με τις δωρεές των υποστηρικτών του ήδη ολοκληρώθηκε η νέα στέγη στην αίθουσα Γιώργος Χατζηνίκος, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης της τοιχοποιίας και εγκατάστασης νέου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Οι εταιρίες  ISOMAT και ΚΑΥΚΑΣ αντίστοιχα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Ιδρύματος για την χορήγηση των απαραίτητων υλικών, ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός των εργασιών που απαιτούνται για το δάπεδο της αίθουσας και τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.

Στο μεταξύ επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουν  το Ίδρυμα και προγραμματίζουν από κοινού εκδηλώσεις στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χόρτου. Τονίζεται όμως ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επισκευής των χώρων του θεάτρου για την λειτουργία του φέτος το καλοκαίρι και για το σκοπό αυτό διοργανώνεται συναυλία στην Αθήνα στις 4 Απριλίου, με τον Δημήτρη Καλαντζή και το κουαρτέτο του. Σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος και κατ’ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ, από τις καταστροφές που υπέστη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την καταιγίδα Daniel. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20:30 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στην Αθήνα.

«100 χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος»

Παράλληλα, η έκθεση με τίτλο «100 χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος», που δημιουργήθηκε και φιλοξενήθηκε στο Χόρτο το περασμένο καλοκαίρι μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 18:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό της 100ής επετείου από τη γέννηση του Γιώργου Χατζηνίκου, στον Βόλο στις 3 Μαΐου του 1923. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2023 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Γεωργίου Αγγελίνη – Πίας Χατζηνίκου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Χόρτου Πηλίου, και μεταφέρεται αυτούσια για την παρούσα παρουσίαση στην Αθήνα.

Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν το Ίδρυμα Χατζηνίκου μπορούν να το κάνουν συνδράμοντας μέσω τραπέζης στον παρακάτω λογαριασμό:

Όνομα Τράπεζας: Τράπεζα Θεσσαλίας

IBAN: GR5309101100003110020133000

SWIFT/BIC: STTKGR22

Αριθμός Λογαριασμού: 3110020133000-0

Όνομα Δικαιούχου: ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΗ-ΠΙΑΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.