Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία

Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι στην Κριθαριά, 33η Ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και Αναβίωση – παρουσίαση Σκοπελίτικου Γάμου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία το επόμενο τριήμερο με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας, στον παραθαλάσσιο οικισμό της Κριθαριάς Μαγνησίας, με την ευκαιρία εορτασμού της μνήμης του Αγίου Αποστόλου του Νέου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στις 18 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί η τριακοστή τρίτη ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα στη γραφική πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Η εκδήλωση που έχει σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τα ήθη και έθιμα του τόπου τους, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες ενώ έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στη συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπελίτικη Εβδομάδα 2019» που θα πραγματοποιηθούν στη Σκόπελο, θα γίνει αναπαράσταση – παρουσίαση των εθίμων του παραδοσιακού «Σκοπελίτικου Γάμου». Η τελετουργία γύρω από το ντύσιμο της νύφης με την παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά, τα τραγούδια του γάμου, η μουσική, οι χοροί, τα κεράσματα και τα πλούσια δρώμενα που διοργανώνονται μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που συρρέουν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στη Σκόπελο προκειμένου να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό αυτό τοπικό έθιμο. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου που σκοπό έχει τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και τη διάδοσή τους στις νέες γενιές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.