Συγγραφέας και εικαστικός στο “Βιβλίο και Πολιτισμός”

Το παιδικό παραμύθι “Χοπ.. τρύπωσα”, της συγγραφέα Ζωής Γεροκώστα παρουσιάζεται το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην εκπομπή “Βιβλίο και Πολιτισμός” στις 10 και τέταρτο το πρωί στο Ράδιο Ένα με την κοινωνιολόγο – συγγραφέα Σοφία Νικολάου.
Η Ζωή Γεροκώστα γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Αργαλαστή. Υπηρετεί ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Άλλης Μεριάς. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας.
Επίσης θα παρουσιάσουμε την εικαστικό Ιωάννα Τερλίδου που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά κατοικεί εδώ και πολλά χρόνια στο Βόλο και τα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης για το υφαντό, με τίτλο “Απαλός Κόσμος” στο Χώρο Τέχνης δ”, Χατζηαργύρη 4 στο Βόλο το Σάββατο στις 12:00-14:30
Η Ιωάννα Τερλίδου παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στο φροντιστήριο της Μ. Χατζηνικολή στην Αθήνα, και δούλεψε για πρώτη φορά σε αργαλειό στο εργαστήριο της Ι. Ευσταθίου. Σπούδασε με υποτροφία στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι, σχέδιο με δάσκαλο το Μ. Gili, ταπισερί με το Μ. Silvestri, και ψηφιδωτό με το R. Licata. Στην αρχή μετέφερε στα χαλιά το ζωγραφικό της θέμα, στη συνέχεια όμως οι δημιουργίες της στο χώρο της υφαντικής απέκτησαν αυτονομία. Η ζωγραφική της ποιητική, ανάλαφρη και ατμοσφαιρική, άλλοτε γαλήνια σαν ανάμνηση γλυκιά σε τοπίο ονειρικό, και άλλοτε τρομακτική σαν απειλή σε χώρο ασφυκτικό, βρίσκεται στο μεταίχμιο της παραστατικότητας και της αφαίρεσης. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και έχει πάρει μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε σχολεία του Βόλου. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.