Τα έπιπλα Σλήμαν του Μουσείου Κατσίγρα από τη Λάρισα στο Βερολίνο

Στην έκθεση «Schliemans’ World» στο περίφημο Neues Museum

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα μέσα από τη στρατηγική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο του μουσείου Κατσίγρα σε πολύ σημαντικό βαθμό με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε για τη συμμετοχή των περίφημων Επίπλων Σλήμαν στη Διεθνή έκθεση στο Βερολίνο, όπου στο Μουσείο της πόλης θα πραγματοποιηθεί επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ερρίκου Σλήμαν στην οποία θα συμμετείχαν εκθέματα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου όπως το Λούβρο, το Ερμιτάζ κ. ά. Σύμφωνα με το Μουσείο της Λάρισας το αίτημα του μουσείου Neues Museum καθώς και οι όροι δανεισμού των επίπλων εξετάστηκαν από το Διοικητικό συμβούλιο το οποίο με απόφασή του ενέκρινε το δανεισμό για έξι μήνες.

Η μεταφορά τους ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, με συνοδό την κ. Κωνσταντίνα Τσατσούλη, MSc, FIIC Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες 12 Μάϊου παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη κι εκπροσώπων του μουσείου. Μετά το τέλος της έκθεσης θα επιστραφούν στις 30 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα έπιπλα του γραφείου του Ερρίκου Σλήμαν σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ καθ’ υπόδειξη και για λογαριασμό του αρχαιολόγου για την κατοικία του στην Αθήνα, το «Ιλίου Μέλαθρον».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.