«Τα παιδία παίζει… πάντα»

Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τοΠολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)οργανώνει, τηνΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου(ώρες 10:00και 11:30),τηνεκπαιδευτικήδράση «Τα παιδία παίζει… πάντα»,για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείουκαι Α´ Δημοτικού,στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αφηγήσεις, μελωδίες και με την καθοδήγηση της εμψυχώτριαςΒαρβάρας Πίκουλα, οι μικροί μαθητές θα «ανταμώσουν»με βιωματικό τρόπο με τις μνήμες και την ιστορία και θα γνωρίσουνπαραδοσιακά παιχνίδια από την πολιτισμική κληρονομιάτης Μικράς Ασίας (σαραρίμ, άλατζιμίλιτσι, γαϊτανάκι κ.ά.). Με όχημα τη φαντασία,θα μεταφερθούν νοερά στον μικρασιατικό ελληνισμό του 1922 και στη «νέα πατρίδα» και θα αντιληφθούν τη θέση των παιδιών εκείνη τη δύσκολη χρονική περίοδοκαθώς και την ανάγκη τους για παιχνίδι, δημιουργικότητα και συναισθηματική έκφραση. Η συμμετοχή στη δράσηείναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.