«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία»: Παράσταση κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, τη Δευτέρα 11 Απριλίου (ώρες 10:00 και 12:00), παράσταση κουκλοθεάτρου, με τίτλο «Τα παραμυθαλήθεια, Αλία», για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Η ομάδα κουκλοθεάτρου «Μαρμίτα», με όχημα χάρτινες φιγούρες και κούκλες άμεσου χειρισμού, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της Αλία Μοχάμεντ Μπέηκερ, της βιβλιοθηκάριου της Βιβλιοθήκης της Βασόρα. Στον πόλεμο του Ιράκ (2003) η Αλία κατάφερε, με τη βοήθεια λιγοστών φίλων, να σώσει από τη φωτιά του πολέμου 30.000 τόμους ιστορίας, επιστήμης, λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας.

Η παράσταση, που «μπλέκει» το ντοκουμέντο με το κουκλοθέατρο και τη μουσική αφήγηση με την ιστορία, μιλά για το θάρρος όσων με τη γενναία στάση τους υπερασπίζονται τη μνήμη και τον πολιτισμό.

 

Εμψύχωση, δραματουργική επεξεργασία, κούκλες: Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελαρίου

Γιουκαλίλι, κιθάρα, αφήγηση, τραγούδι: Μαρία Μανάση

Κείμενα, στίχοι, μουσική: Μαρία Μανάση

Κατασκευές: Μαρμίτα

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Η ομάδα «Μαρμίτα» δημιουργήθηκε το 2016 και στόχο έχει την πολιτιστική αναβάθμιση του μικρού ορεινού χωριού Βερτίσκος μέσω παιδαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.