«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου και σε απόδοση του Διονύση Λεϊμονή στον Βόλο!

«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου και σε απόδοση του Διονύση Λεϊμονή παρουσιάζονται στον Βόλο σε μια μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 25 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ».

Ο ευαίσθητος για το φυσικό περιβάλλον Ζαχαρίας Παπαντωνίου κατορθώνει σε αυτό το διήγημα να γνωρίσει στους μικρούς μας αναγνώστες τη σημασία της γνώσης, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας, της ελευθερίας, της εργατικότητας και της προσφοράς στην καθημερινότητά τους. Ένα διαχρονικό βιβλίο σταθμός στο εκπαιδευτικό μας σύστημα που καθιέρωσε τη δημοτική γλώσσα, διαπαιδαγώγησε γενιές Ελλήνων και γνώρισε τη σημασία του συλλογικού πνεύματος στους μικρούς μας φίλους!

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι :

Σαβελίδης Σωκράτης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Σοφία Τσαρδακά, Διευθύντρια του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ Βόλου

Νίκος Δουλαδίρης, Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου

Σεμέργελης Χριστόφορος , Δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.)

Θα μιλήσουν μαθήτριες και μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου και θα παρουσιάσουν Θεατρικά Δρώμενα μαθητές της Δ’ τάξης Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και  μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου και μέλη της  Παιδικής Χορευτικής Παράστασης από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων επαρχίας Αλμυρού.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, το  Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων(Κε.Βι.Μα.Συ.), το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Βλάχων Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού, η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και η ΑΡΤΕΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.