«Τέχνη για το διαφορετικό»

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, οι : ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας και ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, διοργάνωσαν την ημερίδα “Τέχνη για το Διαφορετικό”.

Κεντρικός σκοπός της Ημερίδας ήταν η ανάδειξη ενός διαφορετικού παραδείγματος συνεργασίας ειδικών ψυχικής υγείας και άμεσα ενδιαφερομένων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη βάση της αποδοχής της διαφορετικότητας με τη συνδρομή της τέχνης.

Συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ, και το ΚΔΑΠμεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ) με έργα των ομάδων κεραμικής.

Η πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα ‘έκλεισε με την πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης με θέμα την αποδοχή της Διαφορετικότητας, που έγινε από την θεατρική ομάδα “Ελληνικό Playback Θέατρο”, η οποία εφαρμόζει τη μεθοδολογία του playback theatre, ενός αυτοσχεδιαστικού θεάτρου το οποίο τιμά τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου και χρησιμοποιείται με ψυχοθεραπευτικές προεκτάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.