«Τέχνης Γέφυρες» στο μουσείο Τσαλαπάτα

Ποιητική εκδήλωση μετά μουσικής από την ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM με τίτλο «Τέχνης Γέφυρες» θα γίνει στο μουσείο Τσαλαπάτα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 ώρα 19.00 . Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 ώρα 19.00 η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam προσεγγίζει το θέμα της επικοινωνίας μέσω της τέχνης με μια εκδήλωση με τίτλο ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΦΥΡΕΣ στα πλαίσια της έκθεσης κοστουμιών κινεζικής όπερας στο Μουσείο Τσαλαπάτα. Η τέχνη εκφράζει τη σχέση του Εγώ με τον Άλλον. Στοχεύει να μας φέρει σε σχέση με τον εαυτό μας που αγνοούμε και με τον άλλον που δεν βλέπουμε. Η γνωριμία με τον πολιτισμό που ανέπτυξε ο άνθρωπος που ανήκει σε μια άλλη εθνική ομάδα, αναπτύσσει την κατανόηση και καλλιεργεί την συμπάθεια. Έτσι ο άλλος, ο ξένος, γίνεται συνάνθρωπος. Μέσα από την τέχνη εκπαιδευόμαστε στην εξάλειψη των εθνικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων για να μπορέσουν οι διαφορετικοί λαοί να ανοίξουν διάλογο και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μια πολυπολιτισμική και πολυεθνική παγκόσμια κοινωνία. Αυτός είναι ένας τρόπος διεύρυνσης του ανθρώπινου πνεύματος όπου γης. Τα μέλη της ποιητικής σκηνής VOLOS POETRY SLAM προσεγγίζουν ο καθένας από την πλευρά του το βίωμα τους από την επαφή τους με την τέχνη στη μορφή που ο καθένας εκφράζεται ή έτυχε να τον συγκινήσει με ιδιαίτερο τρόπο. Διερευνά πώς δημιουργείται αυτή η γέφυρα της ενότητας του ανθρώπινου είδους που συντελεί στην ύψιστη τέχνη της ανθρώπινης επικοινωνίας και συνύπαρξης.
Στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ πραγματοποιεί μέχρι τέλους Μαρτίου 2019 έκθεση κοστουμιών κινεζικής όπερας, που αποτελούν μέρος δωρεάς στο ΠΙΟΠ της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας . Η έκθεση παρουσιάζει με υποβλητικό τρόπο δώδεκα κοστούμια της κινεζικής όπερας με έντονα συμβολικά στοιχεία που τονίζουν την ψυχολογία των ηρώων και του κοινού που τα αγκαλιάζει.
Στην ποιητική και μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί με τίτλο ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΦΥΡΕΣ από την ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam συμμετέχουν : Μάρω Αισώπου, Όλγα Αράμπογλου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Βεργετάκη, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, Γιάννα Σούλιου, Αστέρης Σχοινάς, Έλενα Ψαραλίδου. Μουσική επιμέλεια Κασσιανή Αμυγδαλίτση και Μιλτιάδης Μίλτος. Παίζουν ηλεκτρικό πιάνο Κασσιανή Αμυγδαλίτση και ηλεκτρική κιθάρα Μιλτιάδης Μίλτος. Η Ελλη Σαμαλίδου μελοποιεί και τραγουδά τους στίχους της. Πριν από την εκδήλωση υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης της έκθεσης η οποία λήγει την άλλη μέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.