Θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες την άνοιξη στον Βόλο

Με καλλιτεχνικές προτάσεις που αφορούν στον χώρο των παραστατικών τεχνών και των κινηματογραφικών προβολών, υποδέχεται την Άνοιξη του 2024 ο Δήμος Βόλου. Οι καλλιτεχνικές δράσεις που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για την Άνοιξη του 2024, αφορούν στις παρακάτω παραστάσεις, συναυλίες και προβολές:
ΘΕΑΤΡΟ
4 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο: ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ του Νηλ Σάιμον -βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ. Διασκευή: Ελένη Ράντου. Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς. Πρωταγωνιστούν: (Αλφαβητικά) Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Λυδία Σγουράκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χάρης Χιώτης.
31 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο: «Η Τουρκομερίτισσα» (βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου) σε κείμενο – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο.
6 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο: «Σκηνές από έναν Γάμο» του Ίνγκµαρ Μπέργκµαν με τους Νίκο Ψαρρά & Μαρίνα Ασλάνογλου σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη.
21 Απριλίου 2024, «Αχίλλειον»: «Φαίδρας Άτοπος» της Δήμητρας Μήττα σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη. Φαίδρα η Ηρώ Μουκίου. Πρωτότυπη μουσική με αρχαία επτάχορδη λύρα επί σκηνής: Νίκος Ξανθούλης.
12 Μαΐου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο: «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» του Μηνά Βιντιάδη σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με την Πέμη Ζούνη.
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
5,6,7 και 27,28,29 Μαρτίου 2024, «Αχίλλειον»: Θα πραγματοποιηθούν προβολές των κινηματογραφικών ταινιών «ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και «Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις» για σχολεία της πόλης (η ταινία επιλέγεται από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων).
ΜΟΥΣΙΚΗ
Στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στις 27 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία – Αφιέρωμα στην «Ημέρα Θεάτρου» με τις Σύλβια Τσιμπανάκου και Αννίτα Λεφάκη.
Κατά τη διάρκεια των εαρινών μηνών, από το Τμήμα Μουσικής θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείου «Μουσικές Κυριακές», ημέρες ανοιχτών εργαστηρίων μουσικής (open courses) με αντικείμενα όπως ο κινηματογράφος, η κλασική κιθάρα, το λυρικό τραγούδι, η μουσική δωματίου κ.α.
Εντός του Απριλίου του 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου, θα ξεκινήσει κύκλος μουσικών δράσεων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας με επισκέψεις της σε Σχολεία της πόλης στο πλαίσιο μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και συναυλίες επετειακές για τα 100 χρόνια της Ορχήστρας, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο εξωτερικός χώρος των εγκαταστάσεων της Φιλαρμονικής στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου για τη διεξαγωγή μουσικών και λοιπών εκδηλώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.