«Αλήθειες Γυναικών» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνουν ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και ο Εκδοτικός Οίκος «Νίκας» την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο “Park Hotel” στον Βόλο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Η εκδήλωση που υποστηρίζεται από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Βόλου, την Ελληνική Μέριμνα, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Θηλέων Βόλου και τη ΧΕΝ Βόλου, είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο συγγραφείς, μια αφηγηματική συνομιλία, ένα αναλόγιο εμπειριών.
Δύο γυναίκες, δύο συγγραφείς οι Στεύη Τσούτση και η Χριστίνα – Μαρία Λαμπροπούλου συμπράττουν συνομιλώντας με βάση κείμενα, αφηγήσεις, εμπειρίες, τραύματα και θαύματα ψυχής και ζωής προσεγγίζοντας βιώματα, αναδεικνύοντας μικρές και μεγάλες αλήθειες.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή performance, που ο Εκδοτικός Οίκος «Νίκας» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 κι από τότε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα κομίζοντας με μαρτυρίες και αναφορές διαπιστώσεις και θέματα που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα.
«Αλήθειες Γυναικών» μέσα από δύο θεατρικά αναλόγια, δύο γυναίκες, δύο φωνές που μιλούν την κακοποίηση, τις διακρίσεις, το body shaming, τη μητρότητα, τον έρωτα, τη φιλία, τη ζωή θα αναδειχθούν με τη σύμπραξη της Οικονομολόγου – συγγραφέως – προέδρου του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Χριστίνας – Μαρίας Λαμπροπούλου και της υπεύθυνης Ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων «Νίκας», MA Creative Writing Coach, συγγραφέα Στεύη Τσούτση.
Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων θα δοθούν για την ενίσχυση Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Μαγνησίας.
«Περπατήστε με διαφορετικά παπούτσια» προτρέπουν οι Σοροπτιμίστριες της Ευρώπης για την Ημέρα της Γυναίκας
Με ένα ξεχωριστό μήνυμα «Περπατήστε με διαφορετικά παπούτσια για την ισότητα των φύλων», μια συμβολική πρόταση – προτροπή για να επισημανθεί η διαφορετικότητα και πολλαπλότητα των ρόλων που καλείται η σύγχρονη γυναίκα να αντιμετωπίσει τιμά η Ευρωπαϊκή Σοροπτιμιστική Ομοσπονδία (SIE) την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για τη φετινή χρονιά, το 2023, δίνοντας έμφαση στις ανισότητες των φύλων.
Το μήνυμα – σλόγκαν ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, διαχέεται με εκστρατεία κοινοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης, με τη διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού.

Στις 8 Μαρτίου φορώντας δύο διαφορετικά παπούτσια οι γυναίκες ευαισθητοποιούν τις τοπικές κοινωνίες για ενημέρωση, δράση και αντίδραση στη συνεχιζόμενη παγκόσμια ανισότητα που βιώνουν οι γυναίκες στην καθημερινή τους ζωή.
Επισημαίνεται ότι όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη, «η ισότητα των φύλων δεν είναι θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά απαραίτητο θεμέλιο για έναν ειρηνικό, ευημερούν και βιώσιμο κόσμο». Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν σήμερα το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, σήμερα, σχεδόν αυτό το μισό του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στα ίδια κοινωνικά ή πολιτικά δικαιώματα, εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές ευκαιρίες ή είναι θύματα εγκληματικότητας λόγω του φύλου του».
































