Τιμή στον Μακρινιτσιώτη αγωνιστή του 1821 Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου

Τιμάται η προσφορά και η δράση του Μακρινιτσιώτη Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στον αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με φωτογραφία της μορφής του στην είσοδο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται με επερχόμενη τελετή τον Οκτώβριο. Η ιδέα είναι ενός άλλου Μακρινιτσιώτη, του Ομότιμου Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, Ερευνητή, Γεωργίου Γκέκου – Μαύρου, ο οποίος ανέλαβε όλο το οικονομικό κόστος, και η «Μαγνήτων Κιβωτός» μαζί με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας υλοποίησαν την πρότασή του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ιδέα γεννήθηκε από το βιβλίο του Γιώργου Γκέκου, “Η Επιστροφή. Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στον δρόμο για την Ελλάδα 1822/1823” το οποίο προέκυψε μετά την έρευνα που έκανε τα τελευταία χρόνια σε αρχεία Γερμανίας και Ελβετίας για την προσφορά των φιλελλήνων στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.
Παράλληλα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχεδιάζει να υλοποιήσει Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τη συμμετοχή της Μακρινίτσας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, με ειδική αναφορά στον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, που θα την παρουσιάσει ο ίδιος ο Γεώργιος Γκέκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.