Το 5ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων Μαγνησίας

Στον Βόλο, σήμερα Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Μαΐου

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πλαίσιο και της φετινής πανήγυρης των Αγίων, πέραν του πλήθους των θρησκευτικών εκδηλώσεων, διοργανώνει, μετά τη μεγάλη επιτυχία των τελευταίων χρόνων, τα απογεύματα της Τρίτης , σήμερα 21 Μαΐου και της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 – στις 19:00- το 5ο Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων Μαγνησίας , που έχει τίτλο: «…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!»
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το τμήμα του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», Χορευτικό Σύνολο Μαγνήτων Κιβωτού «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».
Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία, 44 στο σύνολο και σύσσωμη η πόλη, θα ανταμώσουν και θα εορτάσουν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού!
Το Χορευτικό Σύνολο της Μαγνήτων Κιβωτού «Η Δημητριάς», κατόπιν της πλήρους ένταξής του στον φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και την επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό.
Οι συμμετοχές σχεδόν όλων των χορευτικών συνόλων θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις του «5ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» , και η φήμη του, ευελπιστούν οι διοργανωτές ότι θα ξεπεράσει την περιοχή μας.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλα τα χορευτικά σύνολα, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.