Το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι» στο Βόλο

Στον κήπο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, την Κυριακή 25 Αυγούστου

Στις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων θα ταξιδέψουν οι φίλοι της μουσικής που θα βρεθούν στον κήπο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για μια ανοικτή συναυλία, που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» της Πρεσβείας της Αυστρίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και που πραγματοποιείται φέτος- για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα- και πρώτη φορά στο Βόλο με τη συνεργασία των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και του Λ.Ε.Β.

Το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι» είναι ένας πολιτιστικός θεσμός, που διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, που στηρίζονται στο διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στην φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Απευθύνεται σε εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, υψηλής επαγγελματικής στάθμης, που επιθυμούν να συμβάλλουν στη ξεχωριστή αυτή μουσική εμπειρία για το κοινό.
Στη μουσική συνάντηση (ακορντεόν και βιολοντσέλο) που θα γίνει στην πόλη μας το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Γ. Σ. Μπαχ, Ντ. Σοστακόβιτς, Γ. Φ. Χέντελ, Α. Πιατσόλα και M. Ντε Φάλλα. Το πρόγραμμα θα ερμηνεύσουν: H νεαρή τσελίστα Χριστίνα Μπαζίλη, από τις πλέον υποσχόμενες καλλιτέχνιδες της γενιάς της με αξιοθαύμαστη διαδρομή και ο εξαιρετικός ακορντεονίστας Djordje Davidovic. Ένας άρτιος τεχνικά καλλιτέχνης, ο οποίος απολαμβάνει κάθε νότα και παρουσιάζει εξαιρετικές ερμηνείες ως σολίστ με ορχήστρες και ως ερμηνευτής μουσικής δωματίου σε διάφορα σχήματα στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη.

Για την οργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν το οργανωτικό δίδυμο της Αυστριακής Πρεσβείας, η Επιτετραμμένη Σύμβουλος της Πρεσβείας Mag. Dr.Martina Ηermann και η Χαρά Μαμάτα με την πρόεδρο των Φ.Α.Α.Μ.Β., Κερασία Μπαρτζιώκα. Οι δύο τοπικοί συνδιοργανωτές Φ.Α.Α.Μ.Β από κοινού με το Λ.Ε.Β. ανέλαβαν την προετοιμασία της καλοκαιρινής αυτής συναυλίας, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.