Το «Κορίτσι του Συντάγματος» στο Αχίλλειο

Μία συμπαραγωγή της Metropolitan Opera, της Royal Opera House του Λονδίνου και της Wiener Staatsoper της Βιέννης, είναι επόμενη παράσταση η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD”, που εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Πρόκειται για την Όπερα του Donizetti «Το Κορίτσι του Συντάγματος».
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.
Στο «Κορίτσι του Συντάγματος», οι αστέρες του μπελκάντο, PrettyYende και Javier Camarena ενώνονται σε μια πραγματική γιορτή φωνητικών πυροτεχνημάτων στη σκηνή της Met. Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει σε αυτή την παράσταση η Met είναι η εμφάνιση της θρυλικής Kathleen Turner στην παγκόσμια πρεμιέρα της σε παραστάσεις όπερας, στον ομιλούντα ρόλο της Δούκισσας του Κράκενθορπ. Ο Maurizio Muraro είναι ο λοχίας Σουλπίκιος και η Stephanie Blythe η αλλοδαπή Μαρκησία του Μπέρκενφιλντ. Ο Enrique Mazzola διευθύνει.
«Το Κορίτσι του Συντάγματος» της Met διαδραματίζεται σε σύγχρονη εποχή, στην περίοδο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στο στρατόπεδο ενός στρατιωτικού συντάγματος. Η πλοκή και οι κωμικές ιστορίες εμφανίζονται όταν αρχίζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα της νεαρής και παράλληλα αποκαλύπτεται η πραγματική της ταυτότητα.
Μια σειρά από γλυκιές μελωδίες του μπελκάντο συμπεριλαμβάνονται στο έργο αυτό, όπως και πολύχρωμα ντουέτα και υπέροχα τρίο των πρωταγωνιστών. Αποκορύφωμα των ερμηνειών που θα απολαύσουμε αποτελεί η άρια της πρώτης πράξης “Ah!, mesamis!”, την οποία λίγοι τενόροι έχουν την τεχνική δυνατότητα να ερμηνεύσουν.
Ο Ντομένικο Γκαετάνο Μαρία Ντονιτσέττι ήταν Ιταλός συνθέτης γεννημένος στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας. Ανήκε στη γενιά του Ρομαντισμού. Έγινε ευρύτερα γνωστός με τα έργα του «Λουστία ντι Λάμερμουρ» και «Tο ελιξίριο του έρωτα». Θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους του μπελ κάντο. Ήταν ο νεότερος από τα τρία παιδιά μιας πτωχής, μικροαστικής οικογένειας. Αρχικά υπήρξε μέλος της εκκλησιαστικής χορωδίας της περιοχής του. Αργότερα εισήχθη με υποτροφία στη σχολή Lezioni Caritatevoli. Τα πρώτα του έργα προκαλούν θαυμασμό και αρχίζουν να παρουσιάζονται στην όπερα της Νάπολης η οποία του προσφέρει συμβόλαιο. Ακολουθεί η Ρώμη και το Μιλάνο. Η καταξίωση έρχεται με την όπερα Άννα Μπολένα ενώ ακολουθούν τα αριστουργήματα «το ελιξίριο του έρωτα» και «Λουκρητία Βοργία». Καθιερώνεται στο Παρίσι ακολουθώντας τα βήματα του Ροσσίνι και του Μπελλίνι. Με τη σύζυγό του, Βιρτζίνια Βασσέλλι, απέκτησαν τρία παιδιά, από τα οποία κανένα δεν επέζησε. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο των γονιών του χάνει και τη γυναίκα του, ενώ περί το 1843 ο ίδιος εμφανίζει συμπτώματα σύφιλης και διπολικής διαταραχής. Δέχεται τη φροντίδα των φίλων του στο Παρίσι που έχει πλέον εγκατασταθεί αλλά σύμφωνα με δική του επιθυμία επιστρέφει στη γενέτειρα του όπου και αφήνει την τελευταία του πνοή.
Για ακόμη μία χρονιά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.
Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

La Fille du Régiment

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.