Το mέta βγάζει… μπουλούκι στο Lab Art Yard!!

Απόψε Πέμπτη, 22 Ιουλίου και ώρα 20.30

Σε ένα καλοκαίρι αμηχανίας αλλά και επιτακτικής ανάγκης για εξωστρέφεια, μετά την εμπειρία του πολύμηνου εγκλεισμού, το mέta… παίρνει τους δρόμους και πραγματοποιεί ένα καλλιτεχνικό οδοιπορικό έξι σταθμών σε όλη την Ελλάδα με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Μετά τις πετυχημένες μας παραστάσεις σε Αττική, Πάτρα, Ιωάννινα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, το Mέta-μπουλούκι ολοκληρώνει το ταξίδι του στον Βόλο!
Προσπερνώντας τα οργανωτικά εμπόδια που ορθώνει η πανδημία, μας καλεί να συναντηθούμε ξανά, να αποτινάξουμε την αποθάρρυνση, να μιλήσουμε με τη γλώσσα της τέχνης για το όραμα μιας άλλης κοινωνίας και να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού που δοκιμάστηκαν αυτή την περίοδο όσο λίγοι.
Όπως το επιχειρούμε στον στο Lab Art Yard (Πολυχώρο Τσαλαπάτα), απόψε Πέμπτη, 22 Ιουλίου και ώρα 20.30!

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει το «mέta μπουλούκι»

Στο πρώτο αυτό άνοιγμα των δράσεών μας σε διαφορετικές ελληνικές πόλεις έχουμε ως συνεργούς: τον Κωνσταντή Πιστιόλη ο οποίος βάζει στη λούπα μια γκάμα πνευστών, έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων, τα οποία παίζει ο ίδιος, σε ένα πρόγραμμα με ποικίλα παραδοσιακά ακούσματα από τη Μικρά Ασία μέχρι την Ήπειρο,
την Ήρα Κατσούδα και την Δήμητρα Νικητέα σε ένα stand up comedy show από δύο γυναίκες που θέτουν την θεραπευτική ενέργεια του χιούμορ στην υπηρεσία μιας κριτικής αναμέτρησης με τον περίγυρο, τον Θωμά Αγραφιώτη, ο οποίος συνυφαίνει το δημοφιλές κωμικό έργο του Ηπειρώτικου Θεάτρου Σκιών του 19ου αιώνα “Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα” με τη σύγχρονη πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για τη φιλοσοφία μας και το «mέta μπουλούκι»

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) είναι ο νεοσύστατος οργανισμός ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δράσεων που συνδέεται με το ΜΕΡΑ25, το DIEM25 και την Προοδευτική Διεθνή.
Επιλέγουμε την ευέλικτη (και με βαθιές ρίζες στη συλλογική μας μνήμη) μορφή του “μπουλουκιού”, βάζοντας στις αποσκευές μας παλαιότερες και νεότερες μορφές τέχνης με πλατιά απήχηση στο κοινό.

• γιατί πιστεύουμε στην ισότιμη πρόσβαση της περιφέρειας στην πολιτιστική ζωή,

• γιατί στεκόμαστε καχύποπτα απέναντι στην διάκριση “υψηλής” και “λαϊκής” κουλτούρας,

• γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να αφεθεί να γίνει μονοπώλιο ιδρυμάτων και ιδιοτελών χορηγών, την ώρα που οι ανεξάρτητοι παραγωγοί απειλούνται με καταστροφή,
• γιατί δεσμευόμαστε να επιστρέφουμε το ταχύτερο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας στην κοινωνία από την οποία προέρχονται,
• γιατί κρίνουμε ότι η εφιαλτική “νέα κανονικότητα” που χτίζεται γύρω μας, ερήμην των αναγκών και των ονείρων μας, πρέπει να καταπολεμηθεί όχι μόνο με τα γνωστά εργαλεία της πολιτικής, αλλά και με γόνιμες αλληλεπιδράσεις σε επίπεδο βάσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «mέta – μπουλούκι στον Βόλο»
Ημέρα: Πέμπτη, 22 Ιουλίου, Χώρος: Lab Art Yard (Πολυχώρος Τσαλαπάτα)
Ώρα Έναρξης: 20.30, Είσοδος: ελεύθερη, με δελτίο εισόδου.
Προκρατήσεις θέσεων/δελτίων εισόδου: TicketServices.gr
Οργάνωση: mέta Περισσότερες πληροφορίες : metacpc.org και https://www.facebook.com/meta.cpc Video: https://youtu.be/i3gfB-hokGo
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα λόγω πανδημίας μέτρα ασφαλείας.