To μιούζικαλ «Αγαπούπολη» «ανεβαίνει» στην Παλιά Ηλεκτρική από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Στις 23 & 24 Απριλίου

Μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τους μαθητές του Μουσικού Συνόλου « Musical» του Μουσικού Σχολείου Βόλου ήταν η φετινή που καταλήγει στην παρουσίαση της δημιουργίας τους, το μιούζικαλ «Αγαπούπολη», στη σκηνή του θεάτρου της Παλιάς Ηλεκτρικής,  την Τρίτη 23 Απριλίου στις 20:00 και την Τετάρτη 24  Απριλίου 2024, στις 17:00 και στις 20.00 (δύο παραστάσεις).

Οι συνολικά 90 μαθητές του μουσικού συνόλου,  από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς , τραγουδιστές, χορευτές, ενδυματολόγους, ψιμυθιολόγους, βοηθούς σκηνοθέτες, χορωδούς, μουσικούς ορχήστρας και ετοίμασαν μια πολυσύνθετη παράσταση με μεγάλο κέφι που ξεχείλιζε σε κάθε στιγμή της σχολικής τους καθημερινότητας ακόμη και στα διαλείμματα.

Το νόημα της αγάπης  είναι το θέμα της φετινής παράστασης ,  μιας  φρέσκιας  και νεανικής  δημιουργίας  με πολύ χιούμορ και ρομαντισμό,  εμπνευσμένης  από τη ζωντάνια και την  αφέλεια της εφηβείας.  Το μιούζικαλ «Αγαπούπολη» σε σενάριο της καθηγήτριας  Ελένης Τσαρδακά αγαπήθηκε από τους μαθητές του συνόλου που το απέδωσαν αριστοτεχνικά, ενώ  έβαλαν την πινελιά τους  σκηνοθετικά και ερμηνευτικά.

Η μουσική επένδυση του έργου έγινε από επιλογές των μαθητών  του συνόλου που έκαναν σχολαστική έρευνα, αντλώντας από τα αγαπημένα τους τραγούδια της Disney εκείνα που  ταιριάζουν απόλυτα με την πλοκή του  θεατρικού  έργου. Στη συνέχεια τα μουσικά έργα εναρμονίστηκαν και ενορχηστρώθηκαν από την καθηγήτρια Ελένη Τσαρδακά,  διδάχθηκαν στη χορωδία και τους σολίστες από την καθηγήτρια  Ελένη Λεφάκη και στην ορχήστρα από την καθηγήτρια Αμαρυλλίδα Λιάλιου.

Στην ορχήστρα που συνοδεύει όλο το έργο συμπράττουν οι καθηγητές Γανίτη Ιωάννα και  Καρέτσος Ελευθέριος.

Εμπνευσμένα από την ιστορία  είναι τα δύο τραγούδια που κλείνουν την παράσταση με τίτλο «Αυτό κάνει η αγάπη» και «Αγαπούπολη» σε στίχους και μουσική  της Ελένης Τσαρδακά .

Οι χορογραφίες και η διδασκαλία τους ανήκουν στη μαθήτρια της Γ ΄ Γυμνασίου Αργυρώ Κοπάνου .

Στην παράσταση συμμετέχει η παιδική χορωδία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.  Μαρίλη Κυριακοπούλου προσθέτοντας μια παιχνιδιάρικη ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Το Μουσικό Σύνολο «Μιούζικαλ» από τη σύστασή του το 2012 παρουσίασε τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα απ’ το κοινό μιούζικαλ σε πρωτότυπες, μοναδικές διασκευές για το θέατρο, μυώντας τους μαθητές του σε ένα από τα πιο απαιτητικά είδη του θεάτρου καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αισθητική τους απέναντι στην Τέχνη.

Με αυτό το εφαλτήριο παρουσιάστηκαν τα έργα: «Το φάντασμα της όπερας» (2013), «Η μελωδία της ευτυχίας» (2014), «Ωραία μου κυρία» και «Καλά Χριστούγεννα ωραία μου κυρία» (2015), «Frozen» (2017), «The greatest showman» (2018), «Η μαγική νταντά» μιούζικαλ (Nanny Mc Phee) (2022), «The lion king» σε πρωτότυπη διασκευή (2023)

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει δημιουργήσει με μεγάλο μεράκι το χώρο ώστε οι μαθητές του να δράσουν και να ανθίσουν καλλιτεχνικά μέσα από την παιδαγωγική διαδικασία που γίνεται παιχνίδι προάγοντας το ομαδικό πνεύμα και την αγάπη για τις τέχνες.

Εισιτήρια διατίθενται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.