To Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», παρουσιάζει σε σχολικές ομάδες Δημοτικού, τη θεατρική παράσταση «Λαϊκά Παραμύθια της Σμύρνης», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Τρία παραμύθια της Μικράς Ασίας, η Χηναρού, το Φιδόδεντρο και ο Ψαράς, γραμμένα με ζωντάνια και γλώσσα που διατηρεί τους ιδιωματισμούς της μικρασιατικής διαλέκτου, ζωντανεύουν σε μια πρωτότυπη παράσταση, προβάλλοντας στοιχεία της ζωής των κατοίκων της Μικράς Ασίας και του πολιτισμού τους.

Θα δοθούν πέντε παραστάσεις, στις 17, 19, 24, 25 Μαΐου και 1 Ιουνίου (ώρες 10:30-12:00), για μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», το ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας-Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς, Επιμέλεια κειμένων: Αντώνης Αντωνίου
Μουσική-Μουσική εκτέλεση: Οδυσσέας Δακτυλάς, Κατασκευές: Κωνσταντίνος Κομνηνός, Ερμηνεύουν: Άλκηστις-Ελένη Κοσμά, Μαρία Πράντζου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρθα Παπαθανασίου, Βάσια Στάμου, Διάρκεια: 75΄
Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.