Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα – Κόντου «Κοίτα, ξημερώνει» παρουσιάζεται στον Βόλο

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο κτήριο Σπίρερ

Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα – Κόντου με τίτλο «Κοίτα ξημερώνει» θα παρουσιαστεί στον Βόλο την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βόλου (Μικρασιατών 81) στο κτήριο Σπίρερ με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Γράφημα» και της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου και την υποστήριξη  του Κέντρου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν : Λίνα Φυτιλή – φιλόλογος – συγγραφέας και  Δέσποινα Λάππα Κόντου – εκπαιδευτικός – συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η θεατρολόγος Βάσω Βαρδούλη. Την εκδήλωση που  θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα θα πλαισιώσει μουσικά η Κλεοπάτρα Βαρτανάκη.

Το βιβλίο «Κοίτα ξημερώνει» αναφέρεται στη ζωή μιας νέας γυναίκας, της Ελπίδας, που είναι κοινωνική λειτουργός και ζει στην Αθήνα. Με το απαιτητικό επάγγελμα η ηρωίδα ζει σε  έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις έχοντας να αντιμετωπίσει κοινωνικά προβλήματα ατόμων ή ομάδων όλων των ηλικιών. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η βία, η ανεργία, η μετανάστευση των Ελλήνων, το προσφυγικό ζήτημα, τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός, η φτώχεια, η αποξένωση των ανθρώπων είναι μερικά από αυτά. Με χαρισματική ικανότητα και έμφυτη ενσυναίσθηση προσπαθεί, και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει, να δώσει λύσεις και να βοηθήσει αυτούς που τη χρειάζονται. Όμως ένα ατύχημα τη σημαδεύει και χωρίζει τη ζωή της στο πριν και στο μετά από αυτό. Διπλά της, σταθερά στηρίγματα, η οικογένειά της κι ένας απρόσμενος έρωτας που τη βοηθούν να το ξεπεράσει.

Η Δέσποινα Λάππα-Κόντου γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Τουρ της Γαλλίας. Ζει στον Βόλο, Είναι συνταξιούχος Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και μέλος του Κέντρου Μαγνησιωτών Συγγραφέων.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα :   «Η Νεραντζούλα» ιστορικό μυθιστόρημα,  2002 εκδόσεις Μπαρμπουνάκη, «Σαν τα λιβάδια του Μαγιού», μυθιστόρημα, 2005  εκδόσεις Εγνατία Οδός, «Η ζωή τους έκανε ταξιδευτές» μυθιστόρημα, εκδόσεις Παπάς,  «Σε όποια γλώσσα κι αν το πεις» – μια αληθινή ιστορία – 2010 εκδόσεις Διόπτρα, «Το παρελθόν που δεν λησμόνησα»  – 2016 εκδόσεις Έξη,

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.