Το Ρέκβιεμ του Brahms στο Χόρτο

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την 1η Μαΐου

Η λήξη προθεσμίας αιτήσεων πλησιάζει και υπάρχουν ακόμα θέσεις για τη συμμετοχή χορωδών στην εβδομάδα προβών και παρουσίασης του Γερμανικού Ρέκβιεμ του Johannes Brahms στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου που θα παρουσιαστεί από τις 29 Ιουλίου – 5 Αυγούστου.

Το έργο
Ο συνθέτης έχει ανάφερει πως με ικανοποίηση θα ονομάτιζε το έργο “Ein menschliches Requiem” (ένα ανθρώπινο Ρέκβιεμ), αρκέστηκε όμως στην περιγραφή του τίτλου σε σχέση με τη γλώσσα που αντί της Λατινικής, όπως συνηθίζεται, χρησιμοποίησε την γερμανική. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα του έργου γίνεται ξεκάθαρο πως ο συνθέτης δεν γράφει για αυτούς που έφυγαν, αλλά για τους ζώντες. Το θέμα της μετάβασης από τη βαθιά ανησυχία στη γαλήνη της παρηγοριάς είναι που καθιστά το έργο ένα μνημείο του ανθρωπισμού.

Περιγραφή
Στις 7 ημέρες του εγχειρήματος τις πρόβες συντονίζει ο Timothy Brown, ο βρετανός μαέστρος με την πλούσια χορωδιακή εμπειρία που έχει αναγνωριστεί διεθνώς μέσα από τις πολυάριθμες ηχογραφήσεις, τις βραβευμένες ερμηνείες και τα χορωδιακά σύνολα που δημιούργησε. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από παράλληλες δραστηριότητες που διαμορφώνουν μια πλήρη και συμπυκνωμένη χορωδιακή εμπειρία για τους λάτρεις και ερμηνευτές της μουσικής. Αποκορύφωμα της εργασίας η παρουσίαση σε συναυλιακή μορφή του έργου το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου με τη συμμετοχή των ελλήνων σολιστών Σοφία Κυανίδου – μέτζο σοπράνο, Άγγελος Χονδροδήμος – βαρύτονος, Έμη Τσιούρα – Δημήτρης Δημόπουλος, πιάνο 4 χέρια.

Περισσότερες πληροφορίες και τρόποι εγγραφής στο www.horto.net . Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την 1η Μαΐου 2017

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.