Το Σάββατο ο διαγωνισμός «Out of the box challenge»

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 , στον χώρο του Άξιον εστί, το Δημοτικό Σχολείο του άξιον εστί σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Χαρισμάθεια» διοργανώνει δωρεάν για όλους τους μαθητές του Βόλου την πρώτη φάση του «OUT OF THE BOX CHALLENGE», και ώρα 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. .

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δημοτικού που φοιτούν από τη Γ έως ΣΤ τάξη.
Βασικός στόχος είναι η υποστήριξη της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής, χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητα τους.

Σε αυτά τα προβλήματα η απομνημόνευση δεν μπορεί να βοηθήσει! Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να παράξουν πρωτότυπες ιδέες, ατομικά και σε ομάδες.

Τα θέματα του διαγωνισμού προέρχονται από διάφορες γνωστικές περιοχές και οι μαθητές δεν χρειάζεται να τα λύσουν όλα.

Μπορούν να διαλέξουν ποια και πόσα θα λύσουν. Δεν υπάρχει απαίτηση να τα διαχειριστούν όλα. Υπάρχουν διαφορετικά θέματα για Γ’ και Δ’ και διαφορετικά για Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Τα περισσότερα ζητήματα είναι ανοιχτά και πολυεπίπεδα. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι μαθητές θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.