Το «Σινέ Ιωλκός» ανοίγει την αυλαία του για έβδομη χρονιά

Απ΄το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός»

“Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες στα θερινά τα σινεμά
Νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν
μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά”“
Πράγματι, οι θερινοί κινηματογράφοι, με την ομορφιά και τη δροσιά τους, είναι μικρές οάσεις για κάθε μεγαλούπολη και αποτελούν μια μοναδική καλοκαιρινή απόλαυση και μια ολοκληρωμένη έξοδο που ξεπερνά την κινηματογραφική εμπειρία.
Το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός» , με την υποστήριξη της Δ/νσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου για έβδομη συνεχή χρονιά , ξεκινά τις κινηματογραφικές του προβολές , στην όμορφη και καταπράσινη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.
Κάθε χρόνο « οι πιστοί φίλοι» του Σινέ Ιωλκός περνούν υπέροχες βραδιές ξενοιασιάς , απολαμβάνοντας την υπέροχη δροσιά της αυλής του Αρχοντικού, ενώ παρακολουθούν και την αγαπημένη τους ταινία. Ειδικά για φέτος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικές ταινίες, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Οι προβολές αρχίζουν στις 26 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 .
Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» , στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους.
Με αφορμή λοιπόν το γεγονός αυτό το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός» συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το ΚΕΘΕΑ- Πιλότος με την προβολή της ταινίας «΄Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ». Η ταινία η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Τζέιμς Μπόουεν, ενός πλανόδιου μουσικού, εθισμένου στα ναρκωτικά, που άλλαξε τη ζωή του χάρη στη φιλία του με έναν κεραμιδόγατο.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Βρετανός ηθοποιός Λουκ Τρίνταγουεϊ στον ρόλο του μουσικού ενώ ο ίδιος ο Μπομπ ερμηνεύει τον… εαυτό του – με τη βοήθεια άλλων έξι γάτων που του μοιάζουν πολύ. Ο Μπομπ δεν χρειάστηκε πολλές σκηνοθετικές οδηγίες, απλώς έκανε ό,τι κάνει πάντα: τριγυρνούσε στους δρόμους του Λονδίνου πάνω στους ώμους του φίλου του ή καθόταν μέσα στη θήκη της κιθάρας του όσο εκείνος έπαιζε μουσική για τους περαστικούς. Αφού έζησε μια πολύ δύσκολη περίοδο στους δρόμους του Λονδίνου, ο Μπόουεν γράφτηκε το 2007 σε ένα πρόγραμμα μεθαδόνης, το οποίο του εξασφάλισε και ένα μέρος για να μένει. Έτσι έκανε μια νέα αρχή στη ζωή του. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε όμως, όταν βρήκε τον γάτο, που έδωσε νόημα στη ζωή του, έγινε ο κολλητός του φίλος. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο Μπομπ του έδωσε ένα λόγο να ξυπνά το πρωί και να κόψει τα ναρκωτικά.
Πριν την προβολή της ταινίας, στελέχη του ΚΕΘΕΑ- Πιλότος, με αφορμή του εορτασμού της «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» , θα αναφερθούν στην καμπάνια του ΚΕΘΕΑ με σύνθημα ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΪ ΜΟΥ όπου κυρίως εστιάζει στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.
Προαιρετικά αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.