Tο Σινέ Ιωλκός συνεχίζει για 13η χρονιά και παρουσιάζει την ταινία «Τα παράπονά σας, στον Δήμαρχο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Είναι από τους πιο αγαπημένους «θεσμούς» της εποχής

Το Σινέ Ιωλκός , συνεχίζει τις προβολές του στην πανέμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειριού, στον Αγ. Ονούφριο με την προβολή ταινιών από την παγκόσμια ταινιοθήκη , καλύπτοντας έτσι όλες τις προτιμήσεις των σινεφίλ. Κατεξοχήν συνοικιακός κινηματογράφος με άρωμα περασμένων δεκαετιών , σε ένα περιβάλλον καταπράσινο και εξαιρετικά φροντισμένο από τα μέλη του Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός.
Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ, θα προβληθεί η ταινία «Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο» (L’ ora Lgale), διάρκειας 90’. Πρόκειται για Ιταλική ταινία του 2017, κωμωδία, έγχρωμη, σε σκηνοθεσία Φικάρα και Πικόνε .
Υπόθεση: Μία σπαρταριστή λαϊκή κωμωδία με αιχμηρά σχόλια και καταστάσεις που θα ταίριαζαν οπουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας. Μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, η πονηριά και ο σουρεαλισμός ζουν. Σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας, απηυδισμένοι από την άθλια ποιότητα ζωής και τα σκάνδαλα των Αρχών, οι κάτοικοι εκλέγουν ως νέο Δήμαρχο έναν νομοταγή καθηγητή που υπόσχεται να φέρει την αλλαγή. Εκείνος θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, αλλά όλη η πόλη… θα επαναστατήσει μπροστά στις απαιτήσεις τήρησης του κάθε κανόνα. Έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στο νυν δήμαρχο, ένα διεφθαρμένο καταχραστή και τον δάσκαλο που υπόσχεται πως αν μπει στη δημαρχία θα φέρει την αλλαγή, οι κάτοικοι της μικρής σικελικής πόλης επιλέγουν το «σωστό» χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει στην επόμενη γωνία. Αντιμέτωποι με πρόστιμα και κυρίως με ένα σύστημα που δεν βρίσκεται εκεί για να υπηρετεί τις «παρανομίες» τους αλλά να τις τιμωρεί, θα οργανώσουν μέχρι και group therapy για να συνέλθουν από το κακό που τους βρήκε, σίγουροι πως πρόκειται για μια φάρσα που δεν θα διαρκέσει για πολύ.
Και όμως , η φάρσα διαρκεί πολύ και δεν εννοεί κανείς μόνο τη διάθεση του νέου δημάρχου να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή σε αυτή την όχι και τόσο «φανταστική» πόλη. Η φάρσα θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος μιας ταινίας που προσπαθεί πάρα πολύ να ανατρέψει τα ίδια κλισέ που αναπαράγει, να είναι τόσο πολύ αστεία που χάνει και σε αληθοφάνεια και σε πραγματικό χιούμορ και που αντιμετωπίζει το θέμα της ως ταυτόχρονα κάτι συνηθισμένο και κάτι ακραίο με αποτέλεσμα να δέχεσαι δραματουργίες και επιλογές που κανονικά θα προκαλούσαν ακούσιο γέλιο. Ο Σάλβο Φικάρα και ο Βαλεντίνο Πικόνε είναι δύο κωμικοί γεννημένοι στο Παλέρμο, οι οποίοι ξεκίνησαν από stand up παραστάσεις, πέρασαν στο θέατρο και κατόπιν στον κινηματογράφο, γράφοντας και σκηνοθετώντας οι ίδιοι τον εαυτό τους, ως Φικάρα & Πικόνε, σε μια σειρά από εμπορικές επιτυχίες. Όπως και τα φετινά «Παράπονα στο Δήμαρχο».
Η είσοδος είναι ελεύθερη, προαιρετικά οι θεατές μπορούν να φέρουν τρόφιμα ή βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολισμού Ιωλκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.