Τo τελευταίo τραγούδι του Γ. Πουλόπουλου και ο δίσκος που δεν έγινε ποτέ…

Δημήτρης Ρήτας: Όταν ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμήνευσε το τραγούδι μου "Του Θεού το σόι"

Η βελούδινη φωνή του και τα «ντροπαλά» γαλάζια του μάτια, κατάφεραν να κάνουν τον Γιάννη Πουλόπουλο να ξεχωρίσει στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης “έφυγε” από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Κυριακής, προδομένος από την καρδιά του. Ήταν ένας άνθρωπος και ένας καλλιτέχνης που όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, είχαν να θυμούνται τα καλύτερα. Ο Δημήτρης Ρήτας, ο γνωστός Καρδιτσιώτης φιλόλογος, στιχουργός και θεατρικός συγγραφέας, ήταν ένας από εκείνους που συνεργάστηκε με τον Γιάννη Πουλόπουλο, με τον διάσημο τραγουδιστή, να ερμηνεύει το τραγούδι του “Του Θεού το σόι” στον τελευταίο δίσκο του, που κυκλοφόρησε το 1999.
Ο Δημήτρης Ρήτας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή για τη συνεργασία αυτή, αλλά και τα εμπόδια που υπήρξαν για χρόνια προκειμένου αυτή να ευοδωθεί, αλλά και για το γεγονός, ότι παρά την επιθυμία που υπήρξε εκατέρωθεν, τα προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν στον μεγάλο τραγουδιστή, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρωθεί ένας ακόμη δίσκος για τον οποίο υπήρχε η επιθυμία δημιουργίας του.

Πότε γνωρίσατε κ. Ρήτα τον Γιάννη Πουλόπουλο;

Τον Πουλόπουλο τον γνώρισα όταν ήμουν φοιτητής φιλολογίας κι έγραφα τραγούδια με τον Απόστολο Καλδάρα, για την Γλυκερία, τον Κόκοτα, τον Πάριο κι άλλους τραγουδιστές, όμως ο Πουλόπουλος ήταν στην δισκογραφική εταιρεία «Λύρα» κι εγώ στην «Κολούμπια» και τότε τα συμβόλαια ήταν τέτοια, που απαγόρευαν σε έναν τραγουδιστή ή κι έναν μουσικό να δώσει τραγούδι σε κάποια άλλη εταιρεία.

Ποια ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκατε;

Είχα την ευκαιρία να διοργανώνω καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες ως υπεύθυνος των πολιτιστικών με τους φοιτητές. Ήμουν και είμαι στενός φίλος και συνεργάτης με τον Μιχάλη Βιολάρη και κάναμε και πολύ ωραίες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο Πουλόπουλος, όπως στο «Παλλάς», που κάναμε μία εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 1.000 άτομα και είχαμε συγκεντρώσει πολλούς τραγουδιστές του νέου κύματος. Ο Γιάννης Πουλόπουλος ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές, ένας σεμνός καλλιτέχνης κι επιδίωξα να συνεργαστώ μαζί του όμως τα συμβόλαια ήταν εμπόδιο.

Πώς σας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστείτε δισκογραφικά μαζί του;

Βρέθηκαν τα εμπόδια των εταιρειών για πολλά χρόνια ανάμεσα σε μένα και τον Πουλόπουλο έως ότου ήρθε μία στιγμή που μας δόθηκε μία ευκαιρία. Στη Λύρα ήταν παραγωγός ο Νίκος Κιάμος. Κάποια μέρα μου τηλεφωνεί και μου λέει ότι θέλει στίχους μου, ένας νέος τότε συνθέτης, ο Άκης Τριανταφύλλου και πως ήθελε να με γνωρίσει γιατί του άρεσαν οι στίχοι μου. Πράγματι , πήγα στην Αθήνα και γνώρισα τον Τριανταφύλλου, μια σπουδαία προσωπικότητα και ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης και συνεργαστήκαμε, γράφοντας πολλά τραγούδια. Όμως κάτι συνέβαινε τελευταία στιγμή και ναυαγούσαν τα σχέδιά μας.
Στο σήριαλ “Τα Φτερά του Έρωτα” είχαμε γράψει τα τραγούδια. Στα πρώτα επεισόδια που έπαιξαν τα τραγούδια, ήταν με δική του μουσική και δικούς μου στίχους , υπήρξε όμως μία σύγκρουση και σταμάτησε η συνεργασία. Επίσης, ξεκινήσαμε συνεργασία με την Μιμή Ντενίση, όταν έπαιζε την «Μπουμπουλίνα». Τα τραγούδια μας, άρεσαν στον σκηνοθέτη της παράστασης Βολονάκη, όμως πριν την πρεμιέρα ο Βολονάκης πέθανε και η συνεργασία με τον άλλο σκηνοθέτη δεν πήγε καλά, ώσπου ο Τριανταφύλλου ήρθε μία ημέρα και μου είπε ότι θα συνεργαστούμε με τον Πουλόπουλο.

Ποιο τραγούδι σας, ερμήνευσε;

Του δώσαμε μερικά τραγούδια και από αυτά διάλεξε “Του Θεού το σόι” και το είπε πολύ ωραία. Έκανε και βιντεοκλίπ, ενώ είχε μεγάλη δισκογραφική επιτυχία. Κυκλοφόρησε στον τελευταίο του δίσκο το 1999. Το τραγούδι έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και με έπαιρναν τηλέφωνο απ’ όλη την Ελλάδα για να με συγχαρούν για τους στίχους. Είχε χρόνια να κάνει δισκογραφία ο Πουλόπουλος και το χαρήκαμε κι εμείς πάρα πολύ, γιατί ήταν ένας τραγουδιστής που θαυμάζαμε και θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί του.

Συνεχίστηκε η συνεργασία σας;

Όταν βγήκε το “Του Θεού το σόι” μου τηλεφώνησε η γυναίκα του Πουλόπουλου και μου είπε ότι εκείνη και ο Γιάννης ήταν κατενθουσιασμένοι και μας ζήτησαν σε μένα και τον Τριανταφύλλου να γράψουμε τραγούδια για έναν δίσκο για να τον τραγουδήσει ο Γιάννης. Ενθουσιάστηκα! Το είπα στον Τριανταφύλλου και είπαμε να το κάνουμε. Όμως, μετά άρχισαν τα προβλήματα υγείας του Πουλόπουλου και δεν προλάβαμε να του γράφουμε ένα δίσκο, όπως ήθελε και η δική του πλευρά και εμείς.

Τι θα θυμάστε από εκείνον;

Τον Πουλόπουλο τον θαύμαζα. Είχε από τις ωραιότερες φωνές και ήταν ένας σεμνός καλλιτέχνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.