Το βιβλίο τροφοσυλλέκτης θα παρουσιαστεί στον Βόλο

Οι εκδόσεις Νήσος και το βιβλιοπωλείο Ήλιος την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο πατάρι του βιβλιοπωλείου (Παύλου Μελά 25Β, Βόλος) παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέξανδρου Ψυχούλη τροφοσυλλέκτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ζήσης Κοτιώνης, Καθηγητής, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μαγδαληνή Θωμά, Συγγραφέας, Ελένη Ψυχούλη, Δημοσιογράφος γεύσης, ενώ αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης.

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στο Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Σήμερα είναι καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2017 διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός, σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής». Το εικαστικό του έργο αποτελείται από διαδραστικές ή μη εγκαταστάσεις στο χώρο, ζωγραφική, γλυπτική και animation. Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Το 1997 του απονέμεται το βραβείο Benesse για το έργο του Black Box με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 47η Biennale της Βενετίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.