Βαγγέλης Παπαθανασίου: Όταν είχε εμφανιστεί σε ελληνική ταινία να παίζει πιάνο

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του μεγάλου Έλληνα μουσικού, Βαγγέλη Παπαθανασίου, με την είδηση να γίνεται γνωστή το απόγευμα της Πέμπτης (19/05) μέσω ανακοίνωσης του δικηγορικού γραφείου που χειριζόταν τις υποθέσεις του.

Ο Vangelis, όπως τον αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στους αποχαιρετισμούς του, έγινε διάσημος για το τεράστιο μουσικό του έργο ένα μεγάλο μέρος του οποίου αφορούσε κινηματογραφικά έργα όπως οι «Δρόμοι της Φωτιάς» και το «Blade Runner».

 

Ωστόσο ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε εμπλακεί και τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο και μάλιστα είχε ένα σύντομο πέρασμα σε ταινία του 1962.

Όπως αποκαλύφθηκε από χρήστες του Twitter ο Βαγγέλης Παπαθανασίου σε ηλικία 19 ετών είχε εμφανιστεί να παίζει πιάνο με το πρώτο του συγκρότημα, τους Forminx, στην ταινία «Ο Θόδωρος Και Το Δίκαννο» του Ντίνου Δημόπουλου.

Δείτε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και σε αναμνηστική φωτογραφία από την ίδια ταινία να ποζάρει στα δεξιά του καρέ στο πιάνο.

Σε ανάρτηση, δε, της Finos Films για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σημειώνεται ότι «η μεγάλη μουσική ιδιοφυΐα, ένας συμπαντικός καλλιτέχνης, ένας μεγάλος Έλληνας με διεθνείς τιμές και διακρίσεις» που πέρασε στην αιωνιότητα συνεργάστηκε με την Φίνος Φιλμ το 1966, συνθέτοντας τη μουσική για την ταινία «Πέντε Χιλιάδες Ψέμματα» του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Εντωμεταξύ το δικό του «αντίο» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο επίσης μεγάλος συνθέτης Ζαν Μισέλ Ζαρ. «Αγαπημένε μου Vangelis, όλοι θα θυμόμαστε για πάντα το μοναδικό σου άγγιγμα και τις συγκινητικές μελωδίες. Εσύ και εγώ μοιραζόμασταν πάντα το ίδιο πάθος για τα synthesizers και την ηλεκτρονική μουσική. Αναπαύσου εν ειρήνη, JMJ x» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος συνθέτης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.