“Vconcerto” δημοτικής μουσικής με τη Bασιλική Καρακώστα

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο «Ίδρυμα Θεοχαράκη»

Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο «Ίδρυμα Θεοχαράκη» το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.

Η Βασιλική Καρακώστα σε συνεργασία με την συνθέτη -ενορχηστρωτή Ελένη Αναγνωστοπούλου ανασύρει & ερμηνεύει με τη συνοδεία πέντε εγχόρδων τραγούδια – αποστάγματα, μελωδίες, σκοπούς & ρυθμούς από τη λαϊκή & δημοτική παράδοση της Ελληνικής βιωματικής μουσικής σκηνής.

Μελωδίες από το Βυζάντιο, τον Πόντο, την Ήπειρο, το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θεσσαλία κ.α. θα ζωντανέψουν επί σκηνής με σκοπό -τόσο απο τη φωνή όσο και από το σύνολο των εγχόρδων- την ανάδειξη της αυθεντικής πρωταρχικής τους ύλης και σύνθεσης μέσα από τον αριστοτεχνικό οικουμενικό ήχο.

Το έργο αυτό δέχεται με ενδιαφέρον προτάσεις συνεργασίας από το εξωτερικό, ενώ είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σε συγκεκριμένες χώρες τις Ευρώπης.

“Η δημοτική και λαϊκή μουσική παράδοση είναι η συλλογική δημιουργία και μνήμη του κάθε τόπου. Η αφήγηση του “εμείς”. Εδώ ευχόμαστε η έννοια του “κλασικού” να βρει τη συνισταμένη του. Τη δύναμή του. Τη σύγχρονη συμφωνία της ψυχής του.”
Συντελεστές – συνεργάτες : Βιολοντσέλο – Ευκλείδου Σοφία
Κοντραμπάσο – Βασιλάτος Αλέκος, Βιόλα – Καταχανάς Μιχάλης, Βιολί – Τιμπλαλέξης Περικλής
Βιολί – Ραψανιώτης Βασίλης, Ενορχηστρώσεις – Αναγνωστοπούλου Ελένη
Φωνή, επιμέλεια προγράμματος τραγουδιών, ιδέα & έρευνα: Καρακώστα Βασιλική
Παραγωγή: ΗellenicVconcert – KourelouTeam

Vconcert Bασιλική Καρακώστα
Ημερομηνία: 20 Οκτωβρίου 2016
Ώρα 20:30
Που: Ίδρυμα B. & M. Θεοχαράκη,
Διεύθυνση: Μέρλιν 1 Αθήνα 106 71
Eπικοινωνία: 210 3611206

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.