«Βιβλίο και Πολιτισμός» κάθε Σάββατο στο «Ράδιο Ένα 102,5»

Η Σοφία Νικολάου

Στην εκπομπή «Βιβλίο και Πολιτισμός» που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Νικολάου αυτό το Σάββατο στις 10:15 ακριβώς από το «Ράδιο Ένα 102,5», μιλάμε με τον Δικαίο Χατζηπλή για το παιδικό βιβλίο που συνέγραψε με τον Αντώνη Παπαθεοδώρου, «Χαριστική Βιβλιοθήκη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θα παρουσιαστεί στον Βόλο το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 η ώρα στα Public. Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στη Μυρτώ Δεληβοριά. Με δυο λόγια το βιβλίο μιλάει για τον Σοφοκλή που διαλέγει ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη. Μόλις το ανοίγει, ξεπετάγονται από μέσα αρκούδοι, ακροβάτες, ένας ροζ εξωγήινος, ιππότες, συναισθήματα, ταξίδια, γνώσεις, φαντασία, παιχνίδια… Έρχεται όμως η ώρα να το επιστρέψει. Δεν μπορεί να κρατήσει ούτε καν την αγαπημένη του σελίδα. Πρέπει να το επιστρέψει ΟΛΟ! Ή μήπως όχι; Εάν δεις κάπου μια ταμπέλα που να γράφει Δανειστική Βιβλιοθήκη, να ξέρεις ότι δε λέει αλήθεια!
Θα συνεχίσουμε με το μυθιστόρημα της Μαίρης Γκαζιάνη «Ζάχαρη Άχνη» από τις εκδόσεις Ωκεανός Η Αύρα γεννιέται μια κρύα νύχτα του Γενάρη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη κι είναι το όγδοο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. «Σε χρίζω μάνα» είπε η μια από τις τρεις μοίρες που στάθηκαν πάνω από την κούνια της. Κι ο ρόλος αυτός θα την συντροφεύσει μια ζωή. Πρώτο της μωρό το αδερφάκι που γεννήθηκε μετά απ’ αυτήν, ύστερα η κούκλα που της έφερε δώρο ο αδερφός της από την Αμερική, κι ακολούθησαν ανίψια και παιδιά που δεν γέννησε. Ή μήπως γέννησε; Έφηβη γνωρίζει τον Λεωνίδα, έναν φαντάρο που υπηρετεί τη θητεία του. Η απλή γνωριμία τους κατέληξε σ’ έναν βεβιασμένο γάμο που θα διαλυθεί όμως γρήγορα. Και έτσι μαρκαρισμένη από το Με τη στάμπα της ζωντοχήρας «φυγαδεύτηκε» από το χωριό για την Αθήνα, σε μια από τις αδερφές που μόλις είχε παντρευτεί και είχε γεννήσει. Ακόμα μια φορά ανέλαβε τον ρόλο της μάνας. Ώσπου θα έρθει στη ζωή της ο Αρίστος… Είναι γι’ αυτήν η αδερφή ψυχή, όμως πολλά εμπόδια στέκουν στο δρόμο τους… Μια ζωή γεμάτη εμπόδια, μια ζωή πικρή, μια ευτυχία σαν ζάχαρη άχνη… που σκορπίζει στο παραμικρό φύσημα του ανέμου. Μια αληθινή ιστορία που θα αναχθεί σε ένα συγκινητικό, τραγικό μυθιστόρημα που ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις με συμπόνια και ψυχολογικό βάθος.
Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον το βιβλίο του Γιώργου Πανταζώνα «Homo Fantasticus», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο συγγραφέας έλκει την καταγωγή του από τη Σούρπη Μαγνησίας είναι συγγραφέας και πνευματικός δάσκαλος. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 17:00, στο Αρχοντικό του Δάσους Κουρί του Αλµυρού. Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μιλά για το όραμα, την αλήθεια, το θάνατο, την κατάκτηση του φανταστικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.