Βιβλίο: «Προσφυγοτράγουδα απ΄την Ιωνία της Μικρασίας στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας»

Εκδήλωση απ΄ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Τμήματος Πολιτισμού ΔΟEΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει το βιβλίο της συμπολίτισσάς μας κας Κατερίνας Κασιάρα, Μουσικολόγου «Προσφυγοτράγουδα από την Ιωνία της Μικρασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας» την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7:30μμ στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η Κατερίνα Κασιάρα έχει ρίζες μικρασιάτικες, με παππού από το Αϊβαλί, γιαγιά από την Πόλη και πατέρα απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε και μελέτησε σε βάθος τη μελοποιία των Μικρασιατικών τραγουδιών στο πλαίσιο της Διπλωματικής της εργασίας. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η καταγραφή, η μουσική ανάλυση, η διάσωση ανέκδοτων παραδοσιακών τραγουδιών και η διδασκαλία τους στη σύγχρονη μουσική εκπαίδευση. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Προϊόν της αγάπης της για τη Μουσική Παράδοση το πόνημά της «Προσφυγοτράγουδα από την Ιωνία της Μικρασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας». Περιέχει τραγούδια (14) που της τραγούδησαν οι αείμνηστοι Μικρασιάτες της Νέας Ιωνίας Ν. Θεολόγος, Ανδρονίκη (Αντρώ) Κοντογιάννη και Μαρία Σταθαρά, φωνές που ακούγονται ζωντανά στο CD που συνοδεύει την έκδοση του βιβλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Ουρανία Σταματιάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» και η κα Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Θεσσαλίας, Διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής Παν/μίου του Λονδίνου. Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» θα ερμηνεύσει τραγούδια της συλλογής με μαέστρο την κα Λία Λεφάκη.

Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί με προβολή φωτογραφικού υλικού, αυθεντική ηχητική απόδοση τραγουδιών από αείμνηστους Μικρασιάτες και δραματοποίηση μέρους των τραγουδιών.
kasiara

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.