«Volos Poetry Slam»: Βραδιά ποίησης και έκθεση φωτογραφίας

Με θέμα «ΠΟΡΤΕΣ» την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 ώρα 20.00 στο καφενείο «Παραμύθι» (έναντι νέας ιχθυαγοράς στα Παλιά) η ποιητική σκηνή «Volos Poetry Slam» μεταγράφει και εκφράζει ποιητικά τις φωτογραφίες από την έκθεση της TEUTA SADICU με θέμα «ΠΟΡΤΕΣ».

Μια μετανάστης από την γειτονική Αλβανία, συμπολίτισσα μας εδώ και πολλά χρόνια γυρίζοντας μέσα στον κόσμο της βιοπάλης , σταματά , βλέπει, τις πόρτες των οικημάτων που συναντά και με μια απλή ψηφιακή μηχανή τις φωτογραφίζει.

Η Teuta Sadicu επικεντρώνει το ενδιαφέρον της με τη ματιά του καλλιτέχνη σε ένα στοιχείο της καθημερινότητας μας, το οποίο ανάγει σε σύμβολο για να αφηγηθεί μέσα από τις φωτογραφίες της πολλές , μικρές ιστορίες. Οι φωτογραφίες της Teuta πιασμένες με μανταλάκι στο σκοινί που θα απλώσει στο καφέ Παραμύθι περιμένουν από τον θεατή να απλώσει τη δικιά του μπουγάδα από αναμνήσεις που θα ξυπνήσουν μέσα του οι σημαίνουσες φωτογραφίες της.

Η ποιητική σκηνή «Volos Poetry Slam» με αφορμή την έκθεση φωτογραφίες με θέμα ΠΟΡΤΕΣ του μέλους της Teuta Sadicu μεταγράφει σε ποιητική φόρμα την συγκίνηση που γέννησε στο κάθε έναν μια κάθε φορά συγκεκριμένη φωτογραφία.

Τα ποιήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή την διαδικασία θα παρουσιαστούν σε μια βραδιά με ποίηση και μουσική που συνέθεσε η Έλλη Σαμαλίδου στα εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2015 ώρα 20.00 στο καφενείο Παραμύθι.

Συμμετέχουν Μάρω Αισώπου, Λένα Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου ,Teuta Sadicu, Sirona Medicus και η εμψυχώτρια της ομάδας Έλενα Ψαραλίδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.