Βραδιά queer ποίησης από τη “Μπαταρία” στον Βόλο

Τριπλή βιβλιοπαρουσίαση των Κουήρ ποιητικών συλλογών τής Μπαταριας θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου στις 20:00 στο Καλειδοσκόπιο στον Βόλο (Π. Μελά – Τάκη Οικονομάκη).

Στην εκδήλωση θα γίνει μια σειρά αναγνώσεων και συζητήσεων με τα Ποιητ@ που μέσω προσωπικών βιωμάτων και κουηρ γραφής οι συγγραφείς μας συστήνουν τον κόσμο τους και εμβαθύνουν στη σύνδεση – ποίησης, πολιτικής και αγάπης.

Τα βιβλία που θα παρουσιαστούν:

Ε̳ρ̳ω̳τ̳ο̳γ̳ε̳ν̳ε̳ί̳ς̳ ̳ζ̳ώ̳ν̳ε̳ς̳ – Marachi

Μια ποιητική συλλογή για την εξερεύνηση του σώματος και της νον μπάιναρι-μπουτς-λεσβιακής επιθυμίας μέσω της υπαρξιακής και ερωτικής πένας του Marachiου.

“Βλέπω λοιπόν την τέχνη ως μια διαγενεακή, διαγαλαξιακή ανταλλαγή εμπειριών με την κοινότητά σου, μια αγκαλιά που θα σε βρει στην απεραντοσύνη και θα σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να επιβιώσεις και να προχωρήσεις μπροστά.” Mariachi.

 

Ε̳π̳ι̳σ̳κ̳ε̳υ̳έ̳ς̳ ̳π̳λ̳ο̳ί̳ω̳ν̳ – Πρόκνη

Στην ποιητική της συλλογή η πρόκνη μας παρουσιάζει τα πλοία σαν έργο του ανθρώπου και τους ανθρώπους σαν να είναι πλοία. Οι πράξεις, τα τραύματα, οι αποτυχίες, το πένθος και η σχέση με το χρόνο και άλλα πλεούμενα στις “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ” δημιουργούν ένα αυθύπαρκτο σχήμα που αγκαλιάζει το εαυτό του, τακτοποιεί, βάζει όρια και υποστηρίζει την ύπαρξή του.

 

R̳e̳ ̳E̳i̳s̳t̳e̳ ̳O̳l̳o̳i̳ ̳P̳o̳l̳y̳ ̳G̳a̳y̳ ̳K̳a̳i̳ ̳S̳a̳s̳ ̳V̳a̳r̳i̳e̳m̳a̳i̳ – mochi

Μία βιωματική παραληρηματική συλλογή που συνομιλεί με τις πολλαπλές ταυτότητες του κουηρ σώματος. Ένα υπαρξιακό αντίκρισμα του κοινωνικού συνόλου που μιλάει για το πάχος, την τάξη και την διαχείριση του σπέρματος στο μη αναπαραγωγικό σεξ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.