Βραβεία Emmy: Ισοπαλία για των HBO – Netflix, θριαμβευτική επάνοδος για το «Game of Thrones»

Η 70ή τελετή απονομής των βραβείων Emmy ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO να μην κυριαρχεί στον αριθμό των βραβείων, για πρώτη φορά στα 20 χρόνια του θεσμού.

Σκάρλετ Γιόχανσον
Η τελετή εξελίχθηκε σε μονομαχία γιγάντων ανάμεσα στα δίκτυα HBO και Netflix, με το πρώτο να συγκεντρώνει 108 και το δεύτερο 112 υποψηφιότητες. Τελικά, η μεγάλη σύγκρουση έληξε με ισοπαλία, αφού κάθε δίκτυο απέσπασε 23 σημαντικά βραβεία. Απογοητευτική ήταν η βραδιά για το «Handmaid’s Tale», που δεν απέσπασε κανένα από τα μεγάλα βραβεία, παρά τα προγνωστικά.

Η κωμική σειρά των Έιμι Σέρμαν Παλαντίνο και Νταν Παλαντίνο («Gilmore Girls», «Bunheads»), «The Marvelous Mrs. Maisel», συγκέντρωσε πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Κωμικής Σειράς, ενώ το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς απέσπασε η αμερικανική σειρά φαντασίας «Game of Thrones», με τον Πίτερ Ντίνκλατζ να κερδίζει το βραβείο Β′ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά.

Η συναρπαστική σειρά φαντασίας του HBO, της οποίας η επερχόμενη όγδοη σεζόν θα είναι και η τελευταία, απέσπασε πέντε συνολικά βραβεία -για το μακιγιάζ, τα κουστούμια, τη μουσική και το stunt coordination, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια άρτια καλλιτεχνική δουλειά, που έχει κατακτήσει δικαίως την καρδιά του κοινού.

Η τηλεοπτική ακαδημία των ΗΠΑ «μοίρασε» τα βραβεία στις κατηγορίες του δράματος σε μια πληθώρα πετυχημένων σειρών, χωρίς να αφήσει παραπονεμένο κανέναν από τους μεγάλους παίκτες. Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς κατέκτησε ο εξαιρετικός Μάθιου Ρις, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στην τελευταία σεζόν της σειράς «The Americans». Η ίδια σειρά πήρε και το βραβείο σεναρίου, λόγω των συνεχών ανατροπών που κράτησαν τους τηλεθεατές καθηλωμένους στους δέκτες τους, ειδικά στα τελευταία επεισόδια.

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού δραματικής σειράς των φετινών Emmy πήγε στην πρωταγωνίστρια του «The Crown», Κλερ Φόι.

Η Τάντι Νιούτον -το ρομπότ επαναστάτρια στο «Westworld»- πρώτευσε στην κατηγορία γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά. «Δεν πιστεύω στον Θεό αλλά θα ήθελα απόψε να τον ευχαριστήσω» είπε η 45χρονη Νιούτον, που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της στο sci-fi hit του HBO.

Άστραψαν τα φλας

Η 33χρονη Σκάρλετ Γιόχανσον έκλεψε τις εντυπώσεις στην τελετή απονομής των βραβείων.
Η ξανθιά ηθοποιός -η οποία συνόδευε τον αγαπημένο της, Κόλιν Τζοστ, που είχε αναλάβει την παρουσίαση- ήταν εντυπωσιακή φορώντας λευκό φόρεμα του Οίκου Balmain και εντυπωσιακά κοσμήματα του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Κούλη. «Το “θεικό” φόρεμα της Σκάρλετ ήταν στολισμένο με πούλιες και τα κοσμήματα είχαν ελληνική υπογραφή», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.