Ξεκινά σήμερα το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη

Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (7th International Dance Festival Disability) ξεκινά σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6.30μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας (είσοδος ελεύθερη), με παραστάσεις ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οι ομάδες που θα εμφανιστούν την Πέμπτη το απόγευμα είναι:

  1. 1. Ομάδα Αποχρώσεις, Καρδίτσα, Σχολή Χορού Μ. Καραπαναγιώτη, Καρδιτσα
  2. Ομάδα Χοροδρόμειο, Αθήνα, Ερασιτεχνική ομάδα ανθρώπων με προβλήματα όρασης «Χοροδρόμειο»
  3. Ομάδα Φωτεινός Κόσμος, Βόλος, ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Φωτεινός κόσμος»
  4. Ομάδα Join us, Καρδίτσα, JOIN US OE Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ
  5. Ομάδα LOVE CREW, Τρίκαλα, ΚΔΑΠ Με Αγάπη
  6. Ομάδα ΕΨΥΚΑ, Δράμα, Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. – Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης
  7. Ομάδα ΗΛΙΟΣ, Καρδίτσα, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήλιος, Καρδίτσα

Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου https://youtube.com/live/2WULR07wBHU?feature=share. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

 

Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν την Παρασκευή 24/5/2024 στις 12.00 – 13.30 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο workshop με τη Νίκη Τηγανιτάκη, Καθηγήτρια χορού – Χορογράφο, μέλος της επιστημονικής – καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Το απόγευμα της ίδιας μέρες οι παραστάσεις των Ομάδων συνεχίζονται στις 6.30μ.μ. στον ίδιο χώρο με ελεύθερη είσοδο.

Η συμμετοχή στα workshop γίνεται μετά από σχετική δήλωση στο mail [email protected].

Οι Δρυάδες εν Πλώ ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., τις γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, την εταιρία TransNet, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Επίσης, το Δήμο Καρδίτσας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Οι διοργανωτές καλούν όλους να συμμετέχουν στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική τους ενέργεια, ώστε να γίνουν όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο ΕΝΑ 102,5, magnesianews.gr, εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.