Ξεκινά το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου

Θα πραγματοποιηθεί, στις 24 & 25 Ιουνίου

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συμμετέχει και πάλι στην επαναδιοργάνωση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, μιας ακόμη κορυφαίας πολιτιστικής συνάντησης της περιοχής.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Ιουνίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο «Νίκος Σαρμάνης» (Χώρος «Γιορτής Κρασιού» Νέας Αγχιάλου), ενώ θα συμμετάσχουν ομάδες χορού από την Ουκρανία, τη Σερβία, την Κολομβία, τη Χιλή, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Ελλάδα.
Διοργανωτές την φετινή χρονιά θα είναι η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, ο Δήμος Βόλου, ο Παραγωγικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, και η Volos Pelion It ’s True.
Μέγας Χορηγός, ο Παραγωγικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
Το φετινό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΙΟV-UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals – Festivals for Europe (2023-2024), και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στην Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο. Θα εμφανιστούν δε ακόμη στον Αλμυρό, προτού συνεχίσουν την περιοδεία τους και σε άλλες πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας.
Στην φετινή διοργάνωση, με γενική είσοδο 5 ευρώ, συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ουκρανία, την Σερβία, την Κολομβία, την Χιλή, την Βοσνία Ερζεγοβίνη και φυσικά από την Ελλάδα.
Το Πρόγραμμα
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Παρέλαση
21:00: Έναρξη
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Folk dance ensemble Neogalaktika
ΕΛΛΑΔΑ: Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Agrupación Folclórica Aires de Siecha
ΕΛΛΑΔΑ: Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρσάκειου Κομοτηνής
ΣΕΡΒΙΑ: Talija Art Co
ΧΙΛΗ: Ballet Folklorico Municipal de Carahue – BAFCA®
ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Παρέλαση
21:00: Έναρξη
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Folk dance ensemble Neogalaktika
ΕΛΛΑΔΑ: Σύλλογος Θρακών Βόλου
ΧΙΛΗ: Ballet Folklorico Municipal de Carahue – BAFCA®
ΕΛΛΑΔΑ: Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Agrupación Folclórica Aires de Siecha
ΣΕΡΒΙΑ: Talija Art Co

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.