Ξεκινά το φεστιβάλ στο Ίδρυμα Αγγελίνης Χατζηνίκου στο Χόρτο

Όλα έτοιμα είναι στο Χόρτο και στο Ίδρυμα Αγγελίνης Χατζηνίκου για να ξεκινήσει το φετινό φεστιβάλ μουσικής, που περιλαμβάνει συναυλίες και σεμινάρια από τις 3 Ιουλίου έως την 1 Νοεμβρίου.

 

Θα προηγηθούν 3 προφεστιβαλικές συναυλίες 23, 29 και 30 Ιουνίου με πρώτη το ντεμπούτο ρεσιτάλ του Εμμανουήλ Μελετιάδη με έργα για σόλο βιολί των Bach, Joachim, Kreisler, Paganini και Manookian.

Ρεσιτάλ Βιολιού

Κυριακή 23 Ιουνίου, 20:00

Αίθουσα Γιώργος Χατζηνίκος

Εμμανουήλ Μελετιάδης, βιολί

Ο Εμμανουήλ Μελετιάδης γεννήθηκε στον Βόλο το 1998 και στην ηλικία των 7 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού με τη Νεβιάνα Γκούλτσεβα. Συνέχισε τις σπουδές του με τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (ΔΩΒ) Αποστόλη Μητρά, υπό την επίβλεψη του οποίου απέκτησε το δίπλωμα βιολιού το 2020 με βαθμό άριστα 10. Επίσης, είναι κάτοχος του πτυχίου Αρμονίας, το οποίο απέκτησε το 2018 με βαθμό άριστα 10, υπό την επίβλεψη του διευθυντή και καθηγητή του ΔΩΒ Αντρέα Μιμαίο. Από το 2017 ξεκίνησε να εξερευνεί τον κόσμο του λυρικού τραγουδιού, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μονωδίας του ΔΩΒ, Σύλβιας Τσιμπανάκου. Ως βιολονίστας έχει συμμετάσχει σε μαθητικά σύνολα (Χαμαιλέοντες – υπό τη διδασκαλία του Μπερνάρ Μπέττερ, Καμεράτα Νέων ΔΩΒ όπου κατείχε τη θέση του εξάρχοντος – υπό τη διδασκαλία του Θεμιστοκλή Βαγενά) αλλά και σε επαγγελματικά (Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας).

Έχει κάνει μαθήματα βιολιού σε ατομικά πλαίσια με τους Μ. Χρυσικόπουλο, Α. Παπανικολάου, S. Strohmeier, Α. Στρίκο, J. Kolinek, Α. Γραμματικόπουλο, Ε. Οικονομίδου αλλά και σε ομαδικά πλαίσια με τους Δ. Δημόπουλο, Ε. Φρεζή, Α. Στρίκο και P. Paroni. Επίσης, ως τραγουδιστής έχει κάνει μάθημα ερμηνείας τραγουδιού με τους Α. Στρίκο και C. Fee.

Σημαντική ήταν για τη μουσική του πορεία η επαφή του με τη χορωδιακή μουσική, η οποία ξεκίνησε μέσω του Κωστή Παπάζογλου. Μέσω αυτής της γνωριμίας, γεννήθηκε το ενδιαφέρον για τη διεύθυνση χορωδίας, τις βάσεις της οποίας διδάχτηκε από τους Κ. Παπάζογλου και G. Kaposi. Τα χρόνια 2017 – 2020 διηύθυνε τη χορωδία της Ευαγγελικής Εκκλησίας Βόλου, με την οποία έδωσε συναυλίες εντός και εκτός της πόλης. Τώρα, κατόπιν παρότρυνσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Χόρτου, Νίκου Αδρασκέλα, ετοιμάζεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatorium Maastricht με ειδίκευση τη διεύθυνση χορωδίας.

Στο παρελθόν υπήρξε καθηγητής της τάξης βιολιού του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.

 

Παράλληλα με τις σπουδές του στη μουσική, είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο του θεατρικού εργαστηρίου που για πρώτη φορά οργανώνεται με τη Sanja Tasić στο Χόρτο. Το επόμενο βράδυ η Χορτωδία συναντά την Χορωδία Αγριάς, τραγουδούν, δοκιμάζουν γεύσεις και παρακολουθούν σινεμά!

Ανακοινώσεις για το φετινό πρόγραμμα θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα. Δείτε τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα  www.horto.net.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.