Ξεκίνησε η «1η Έκθεση Μαγνησιώτικου Βιβλίου»

Παρουσίαση συγγραφέων για παιδιά της τελευταίας πενταετίας

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα εκθέσεων και εκδηλώσεων του Γηροκομείου Βόλου (Κοραή – Αργοναυτών) έγινε η έναρξη της 1ης Έκθεσης Παμμαγνησιακού Βιβλίου που διοργανώνει το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ) μαζί με άλλους φορείς του Βόλου και είναι αφιερωμένη στους Άνθιμο Γαζή και Γρηγόριο Κωνσταντά . Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου 2016, με κύριο σκοπό να παρουσιαστεί και να γίνει γνωστή σε μικρούς και μεγάλους η σύγχρονη βιβλιακή παραγωγή αλλά και η παλαιότερη . Στην έναρξη ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ έκανε μία σύντομη ομιλία με θέμα «Η σημασίας της Έκθεσης πολυθεματικού βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων για την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου». Στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου στο χώρο της έκθεσης θα οργανωθεί bazaar βιβλίου υπέρ του Γηροκομείου Βόλου. Τα βιβλία θα διατεθούν σε συμβολική τιμή. Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης και του bazaar: Πρωί 10.30 -13.30. Απόγευμα 17.30 -21.00. Είσοδος ελεύθερη. Σχολεία με προσυνεννόηση.

Παρουσίαση συγγραφέων που εμφανίστηκαν
στη λογοτεχνία για παιδιά την τελευταία πενταετία
Tο Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ) και οι συνεργαζόμενοι με αυτό φορείς του Βόλου: Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού βιβλίου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος, Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας, Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και ΓΑΚ. Αρχεία Ν. Μαγνησίας, διοργανώνουν την παρουσίαση βολιωτών συγγραφέων που εμφανίστηκαν στη Λογοτεχνία για παιδιά την τελευταία πενταετία, σήμερα Τρίτη25 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».
Πρόγραμμα εκδήλωσης
-Χαιρετισμοί, παρουσίαση των πρωτοεμφανιζόμενων στη λογοτεχνία για παιδιά συγγραφέων: 1. Αισώπου Μάρω, 2. Αποστολάκη Γιολίνα, 3. Αρφέ Μαρία, 4. Βασιλείου Φωτεινή, 5. Βουλάγκας Αθανάσιος, 6. Ζαράρης Λάσκαρης, 7. Καλαμποκά Ουρανία,8. Καλλές Ηλίας, 9. Καπανιάρης Αλέξανδρος, 10. Καρακασίδης Θεόδωρος, 11. Λαμπαδάρη Σταυρίνα, 12. Μουλά Λεμονιά, 13. Μπασιούκα Αθηνά,14. Νίκας Κώστας, 15. Νταβλαμάνου Έλενα, 16. Παπαδήμος Σταμάτης, 17. Παπαδόπουλος Στέφανος, 18. Παπαθανασίου Βαλάντης, 19. Σδρόλια Αντιγόνη, 20. Σκρίμπα Χρυσή-Μαρία, 21. Τσαλαβρέτα Ευαγγελία, 22. Τσιμπλούλης Γεράσιμος. Τους συγγραφείς θα παρουσιάσουν οι: Γιώτα Κούγιαλη και Διονύσης Λεϊμονής. Την εκδήλωση θα διανθίσει μουσικά με το φλάουτό της η Δήμητρα Χατζητρακόσια, μαθήτρια γυμνασίου. Είσοδος ελεύθερη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.