Yam Ensemble: Από τον Άγιο Λαυρέντιο οδεύει για Live στη Θεσσαλονίκη

Το YAM Ensemble συγκεντρώνει νέους επαγγελματίες μουσικούς που ζουν στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Τουρκία για να εξερευνήσουν τις συναρπαστικές μουσικές συνδέσεις μεταξύ της εβραϊκής και της οθωμανικής μουσικής της Ανατολικής Ευρώπης. Το «YAM», που σημαίνει «θάλασσα» στα Γίντις και τα Εβραϊκά, είναι ένας φόρος τιμής στις αλληλένδετες μουσικές παραδόσεις των περιοχών γύρω από τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα,  συμπεριλαμβανομένης της ελληνοτουρκικής, της μεσανατολικής και της Γίντις μουσικής.

Μετά από μια εβδομάδα προβών στο «Μουσικό Χωριό» του Αγίου Λαυρεντίου, το 25μελές σύνολο, υπό τη διεύθυνση του πολυοργανίστα και παγκοσμίου φήμης klezmer μουσικού και μαέστρου Ilya Shneyveys, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και στο Ινστιτούτο Γκαίτε για την πρεμιέρα μιας σειράς συναυλιών που γιορτάζουν κάθε μία από αυτές τις διαφορετικές αλλά αλληλένδετες μουσικές παραδόσεις.

Το ταξίδι συνεχίζεται με περαιτέρω συναυλίες στην Erfurt, στο Eisenach και στη Βαϊμάρη, ως μέρος της 24ης έκδοσης του Yiddish Summer Weimar. Το Yiddish Summer Weimar – ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ/θερινά σχολεία παγκοσμίως για τα Γίντις και τους συναφείς πολιτισμούς – θα ανοίξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αυτή τη συναυλία, ολοκληρώνοντας μια τριετή πορεία ενασχόλησής με τις γίντις-ελληνο-οθωμανικές μουσικές συνδέσεις.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  
Ημερομηνία/Ώρα: Τετάρτη 10 Ιουλίου, 20:00
Τοποθεσία: GoetheInstitut Thessaloniki

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66, 54642 Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη

 

Το YAM Ensemble υποστηρίζεται από το Γερμανοελληνικό Ίδρυμα Νεολαίας και τη Γερμανοτουρκική Γέφυρα Νεολαίας. Το Yiddish Summer Weimar είναι ένα έργο της Other Music Academy e.V. στη Βαϊμάρη της Θουριγγίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.