Υποψήφιος για το βραβείο διηγήματος- νουβέλας

Τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία του 2017 ανακοίνωσε στις 21 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορούν εκδόσεις του 2016. Υποψήφιος για το βραβείο διηγήματος-νουβέλας είναι και ο Βολιώτης Κώστας Ακρίβος με το έργο του «Τελευταία νέα από την Ιθάκη». Συνυποψήφιοί του είναι οι:
1) Παναγιώτης Κεχαγιάς, Τελευταία προειδοποίηση, Αντίποδες. 2) Μαρία Κουγιουμτζή, Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα, Καστανιώτης. 3) Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γραφικός χαρακτήρας, Μεταίχμιο. 4) Παναγιώτης Ρίζος, Ικετηρία, Παπαδόπουλος. 5) Σάκης Σερέφας, Έξω χιονίζει, Πόλις. 6) Μισέλ Φάις, Lady Cortisol, Πατάκης.
Ο Κώστας Ακρίβος (1958, Γλαφυρές Βόλου) έχει εκδώσει αφηγηματικά βιβλία, ετοίμασε τρεις ανθολογίες, συμμετείχε σε διάφορα συλλογικά έργα και πήρε μέρος στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων. Από το 1983 διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, στην οποία διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. κατά τη διετία 2001-3. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα βιβλίου και πνευματικής παραγωγής. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στα προγράμματα Συγγραφείς στα Σχολεία και Λέσχες Ανάγνωσης. Διευθύνει τη σειρά “Μια Πόλη στη Λογοτεχνία” (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.