Ζήσης Ρούμπος στο “Ράδιο-Ένα”: “Υπάρχει ανάγκη για περισσότερο γέλιο”

Απόψε στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, "Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα"

Πως θα σας …φαινόταν να απολαμβάνατε όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε μία μόνο θεατρική παράσταση και μάλιστα να ξεσπούσατε σε δυνατά γέλια; Αν και μόνο η σκέψη σας ιντριγκάρει, τότε ο Ζήσης Ρούμπος, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηλία Κουτσερή και το Ράδιο ΕΝΑ 102,5 προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να γελάσουν και να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά, απόψε το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, για να δουν από κοντά, πως τρεις κωμικοί ηθοποιοί “ανεβάζουν” στο θέατρο όλο το έργο του Σαίξπηρ…αλλιώς!

Από τον τίτλο και μόνο της παράστασης καταλαβαίνει κανείς πως …πρόκειται για κωμωδία γύρω από τον κόσμο του Σαίξπηρ

Πιο σωστά δεν θα μπορούσατε να το είχατε τοποθετήσει! Είναι όντως μία κωμωδία γύρω από τον κόσμο του Σαίξπηρ, από τα έργα του, με αναφορές και στα πιο γνωστά, αλλά και τα πιο άγνωστά του έργα, με μια ματιά των συγγραφέων, που αντιμετώπισαν ένα πολύ δύσκολο έργο, πως δηλαδή να παρουσιάσει κανείς όλο… το έργο του Σαίξπηρ σε μία παράσταση!

Γιατί να διαλέξει κανείς τη δική σας παράσταση, τι έχει να κερδίσει, να δει και να ακούσει;

Αυτή είναι η αγαπημένη μου ερώτηση! Ο βασικότερος λόγος είναι για να μπορέσουμε να ζήσουμε κι εμείς!!! (γέλια) Είναι μία εξαιρετική κωμωδία που έχει ανέβει και στο παρελθόν στο θέατρο με επιτυχία και έχει δύο επίπεδα. Το ένα είναι, ότι μπορεί να έρθει κανείς σε επαφή με το έργο του Σαίξπηρ φυσικά μέσα από μία χιουμοριστική ματιά και να ενδιαφερθεί για τον υπέροχο κόσμο αυτού του μοναδικού θεατρικού συγγραφέα κι από την άλλη, είναι μία κωμωδία πραγματικά που όποιος έρθει, θα περάσει πολύ καλά. Είμαστε τρεις άνθρωποι και ενσαρκώνουμε όλους τους ρόλους σε πάρα πολλά έργα του Σαίξπηρ, οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται επί σκηνής!

Ασχολείσαι με το stand up comedy εδώ και αρκετά χρόνια. Πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή σου, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς κάτι καλό στο χώρο αυτό;

Το stand up comedy γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια, όμως σ’ αυτό το χώρο τα πράγματα είναι … της υπομονής. Γενικά , το συγκεκριμένο επάγγελμα θέλει γερό στομάχι και δεν μπορώ να πω ότι η επιτυχία και η αναγνώριση ήρθαν μέσα σε μια νύχτα, παρόλο που ο περισσότερος κόσμος εμένα με γνώρισε μέσω του “Κάψε το σενάριο” στην τηλεόραση και φυσικά άλλαξαν πολύ τα πράγματα για μένα από τότε. Κακά τα ψέματα η τηλεόραση σου δίνει μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Ναι… νομίζω ότι μετρούσες ήδη σχεδόν μια δεκαετία στο θέατρο

Πράγματι, ήμουν δέκα χρόνια στο θέατρο, πριν βγω στην τηλεόραση και φυσικά μετά άλλαξαν τα πάντα μετά. Η κωμωδία, η οποία είναι ακόμη πιο δύσκολη, γιατί καλείσαι να κάνεις τον κόσμο να γελάει, θέλει πολλή υπομονή.

Το γέλιο εν μέσω κρίσης, έγινε ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση;

Η αλήθεια είναι ότι από την εμπειρία μου, γιατί έχω την τύχη και την ευλογία να δουλεύω ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια, βλέπω ότι υπάρχει μία ανάγκη του κόσμου να γελάσει λίγο παραπάνω. Λίγο οι κωμωδίες, λίγο το stand up commedy, τραβήξανε το κοινό και προσφέρουν ξεγνοιασιά και γέλιο κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» κωμωδία των Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ, Ντ. Σίνγκερ . Παίζουν: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Σταύρος Σβήγκος. Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.