Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός Δασαρχείου στο Νότιο Πήλιο

ppp centaur logoΤο Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Πηλίου – “Ο Κένταυρος”, δια μέσω του τύπου ζητάει την δημιουργία ενός δασαρχείου στο Νότιο Πήλιο με σκοπό την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας.

Στο σήμερα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να υπάρχει ένα δασαρχείο στο Νότιο Πήλιο. Δεν είναι δυνατόν μια εποχή σαν την σημερινή που κυριαρχεί η λαθρουλοτομία και η λαθροθηρία ο Δήμος Νότιου Πηλίου να μην έχει το δικό του δασαρχείο και να εξαρτάται από το Δασαρχείο του Δήμου Βόλου. Μιλάμε για μια περιοχή με έκταση 369,36 τετρ.χλμ. και με πληθυσμό 11.563 κάτοικους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου είναι η Αργαλαστή, όπου αποτελεί κομβικό σημείο και θα ήταν το καταλληλότερο σημείο για να εδραιωθεί ένα Δασαρχείο.

Έστω και με την δημιουργία ενός ενεργού δασαρχείου με μικρό προσωπικό με δασοφύλακα και θηροφύλακα(!) θα μπορούσε να αποσκοπήσει στην καλύτερη προστασία των δασών μας και της βιοποικιλότητας του, που όλο τον χρόνο οι τυχοδιώκτες (λαθροϋλοτόμοι και λαθροθήρες) κερδίζουν εις βάρους του περιβάλλοντος.

Μην ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια η λαθροϋλοτομία και η λαθροθηρία ήταν στο ζενίθ τους, το οποίο πιθανόν θα συμβεί και φέτος λόγω της συνεχόμενης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τα νοικοκυριά και οι πολίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοικονομήσουν τροφή και ξύλα “δωρεάν” καταστρέφοντας όμως έτσι το οικοσύστημα του Ν. Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.