«Μοναδική στιγμή» χαρακτηρίζουν για το Facebook του Μουντιάλ του 2014 οι αναλυτές της data team του «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων, καθώς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση, καταμετρήθηκε το υψηλότερο επίπεδο συζήτησης συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο ιστορικό γεγονός.
Από τις 12 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου, 350 εκατ. άτομα συμμετείχαν στη συζήτηση στο Facebook για το Μουντιάλ, «παράγοντας» τρία δισεκατομμύρια σχετικές αλληλεπιδράσεις (δημοσιεύσεις, σχόλια και likes). Για τον τελικό της Κυριακής, μεταξύ της Γερμανίας και της Αργεντινής, στον οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία, 88 εκατ. χρήστες παρήγαγαν 280 εκατ. αλληλεπιδράσεις- κάτι που καθιστά το παιχνίδι το πιο «συζητηθέν» αθλητικό γεγονός στην ιστορία του κοινωνικού δικτύου.
Μετά τον τελικό, τα υπόλοιπα τέσσερα πιο «κοινωνικά» παιχνίδια ήταν: Βραζιλία-Γερμανία (66 εκατ. χρήστες, 200 εκατ αλληλεπιδράσεις), Βραζιλία- Κροατία (58 εκατ.-140 εκατ.), Αργεντινή- Ολλανδία (39 εκατ.- 83 εκατ.) και Βραζιλία- Χιλία (31 εκατ.-75 εκατ.).
Όσον αφορά στις σημαντικότερες/ πιο «κοινωνικές» στιγμές, τα πρωτεία κατέχει το γκολ του Σάμι Κεντίρα στο 29’ του Βραζιλία-Γερμανία, και ακολουθούν το σφύριγμα λήξης του τελικού, το γκολ του Τόνι Κρόος στο 26’ του Βραζιλία- Γερμανία, το γκολ του Γκέτζε στην παράταση του τελικού και το πρώτο γκολ του Νεϊμάρ στο Μουντιάλ, στο 29’ του παιχνιδιού με την Κροατία.
Οι παίκτες γύρω από τους οποίους έγιναν οι περισσότερες συζητήσεις ήταν οι Νεϊμάρ, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουΐς Σουάρεζ, Νταβίντ Λουΐζ, Ζούλιο Σέζαρ, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ, Χαλκ, Άριεν Ρόμπεν, ενώ ειδική μνεία στο πλαίσιο της εν λόγω λίστας έγινε στον Μάριο Γκέτζε.
Όσον αφορά στα ηλικιακά γκρουπ των πλέον «ομιλητικών» χρηστών για το Μουντιάλ, ήταν τα εξής: άνδρες 18-24 (22% του συνολικού «θορύβου» στο Facebook για το Μουντιάλ), άνδρες 25-34, γυναίκες 18-24, γυναίκες 25-34 και άνδρες 35-44.
Περί των χωρών: πρώτη στην κατάταξη όσον αφορά στα μεμονωμένα άτομα που συμμετείχαν στη συζήτηση περί του Μουντιάλ ήταν η Βραζιλία (55 εκατ.) και ακολουθούν οι ΗΠΑ (48 εκατ.), το Μεξικό (19 εκατ.), η Ινδονησία (18 εκατ.) και η Ινδία (14 εκατ.).
Από πλευράς αναλογίας πληθυσμού χρηστών, οι χώρες με τη μεγαλύτερη «εμπλοκή» ήταν: πρώτη η Βραζιλία (57% των χρηστών του Facebook στη χώρα συμμετείχαν στη συζήτηση), και ακολουθούν η Κόστα Ρίκα (52%), η Ουρουγουάη (52%), η Αργεντινή (50%) και οι Μαλδίβες (50%).
Όσον αφορά σε ποσοστά σε σχέση με το σύνολο των αλληλεπιδράσεων: πρώτη στην κατάταξη είναι η Βραζιλία (από όπου προήλθε το 26% του συνόλου των αλληλεπιδράσεων για το Μουντιάλ) και ακολουθούν οι ΗΠΑ (10%), η Ινδονησία (6%), το Μεξικό (5%) και η Αργεντινή (4%).
Οι παίκτες που απέκτησαν τους περισσότερους Facebook fans είναι, από πλευράς αριθμών, οι: Νεϊμάρ (+14.933.027), Νταβίντ Λουΐζ (+11.058.571), Κριστιάνο Ρονάλντο (+6.432.460), Μέσι (+5.836.489), Όσκαρ (+3.119.703). Από πλευράς ποσοστιαίας μεταβολής: Μέμφις Ντεπέι (+678%), Τιμ Χάουαρντ (+334%), Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (+318%), Τζέιμς Ροντρίγκεζ (+269%), Άσμιρ Μπέγκοβιτς (+209%), Φρεντ (+197%).
Οι κορυφαίες δημοσιεύσεις παικτών του Μουντιάλ ήταν: στην κορυφή η selfie των Νεϊμάρ και Σίλβα στις 21 Ιουνίου, η φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα σκίτσο του σε έναν ιδιαίτερο…καμβά, η φωτογραφία που έκανε share ο Μέσι για να ευχηθεί καλή ανάρρωση στον Νεϊμάρ στις 4 Ιουλίου, η ευχετήρια φωτογραφία του Νταβίντ Λουΐζ προς τον Νεϊμάρ, η φωτογραφία του Μέσι από τα αποδυτήρια στους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί της Ελβετίας, δεύτερη φωτογραφία- ευχή του Νταβίντ Λουΐζ προς τον Μέσι, η ευχή του Μέσι στα γενέθλιά του να κερδίσει το Μουντιάλ στις 24 Ιουνίου, η φωτογραφία που ανέβασε ο Νεϊμάρ στις 8 Ιουλίου για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του για την υποστήριξή τους, η selfie του Μέσι εν όψει του γύρου των 16 («τώρα αρχίζει στα αλήθεια το Μουντιάλ») στις 30 Ιουνίου, και η φωτογραφία του Εζέκιελ Λαβέτσι με τον Μέσι και τον ντι Μαρία στα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί της Ελβετίας.
Τα ρεκόρ του Facebook για το Μουντιάλ
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.