Αναβάθμιση Android 4.4.4 για συσκευές Nexus

Η Google αναβάθμισε το λειτουργικό της σύστημα Android Kit Kat στην έκδοση 4.4.4 ενσωματώνοντας διορθώσεις ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και μία σχετικά με το OpenSSL, που αποκαλύφθηκε μετά το κενό ασφαλείας Heartbleed.
Η έκδοση 4.4.4 του Android είναι διαθέσιμη για download για τις συσκευές Nexus 4, 5, 7 και 10, μέσω της ιστοσελίδας Nexus Factory Image του Google Developers. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 4.4.3 είχε κυκλοφορήσει μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.
O Android Engineering Program Manager, Sascha Prüter, μέσω ενός post στο Google+ δήλωσε ότι η αναβάθμιση γίνεται κυρίως για την κάλυψη του κενού ασφαλείας Heartbleed στο OpenSSL. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Prüter, η αναβάθμιση καλύπτει επιπλέον μια σειρά κενών ασφαλείας ήσσονος σημασίας.
Με την έκδοση 4.4.3 που είχε προηγηθεί στις αρχές του μήνα, η Google εισήγαγε στο λειτουργικό της σύστημα βελτιωμένο dialer, νέο περιβάλλον χρήσης και περισσότερα χρώματα ώστε να είναι πιο ελκυστικό στον χρήστη. Παράλληλα, εισήχθησαν διάφορα patches ασφαλείας και συνολική βελτίωση της σταθερότητας του λειτουργικού συστήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.