Δημοσιογραφικά drones για το CNN

Τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η χρήση drones στη δημοσιογραφία θα διερευνήσει το CNN, το οποίο έλαβε πρόσφατα ειδική άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος του είδους του, η FAA (Federal Aviation Administration) θα επιτρέψει στο αμερικανικό δίκτυο να δοκιμάσει εξοπλισμένα με κάμερες τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη για σκοπούς συλλογής στοιχείων και δημοσιογραφικού ρεπορτάζ.
Το CNN συνεργάζεται με το Georgia Tech Research Institute για τη συλλογή δεδομένων για το πρόγραμμα. Η FAA επισημαίνει ότι θα αναλύσει τις διαθέσιμες πληροφορίες με σκοπό τη διαμόρφωση κανόνων γύρω από τη χρήση drones για δημοσιογραφικούς σκοπούς.
«Ο στόχος μας είναι να πάμε πέρα από το επίπεδο του χομπίστικου εξοπλισμού και να καθορίσουμε ποιες είναι οι διαθέσιμες και βιώσιμες επιλογές, προκειμένου να παράγουμε υψηλής ποιότητας δημοσιογραφικά βίντεο» ανέφερε ο Ντέιβιντ Βιτζιλάντε, ανώτερο στέλεχος του νομικού τμήματος του CNN.
Ο Βιτζιλάντε δήλωσε πως ελπίζει το δοκιμαστικό πρόγραμμα να οδηγήσει σε πιο ασφαλή και πιο διαδεδομένη χρήση drones στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.
Η FAA έχει επιβάλει περιορισμούς στη χρήση drones στις ΗΠΑ λόγω φόβων ότι θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με αεροπλάνα, ενώ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές και τραυματισμούς πέφτοντας από τον ουρανό. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα άδειες «οδήγησης» drones, και έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά πιλότων αεροσκαφών που ανέφεραν ότι είδαν drone κατά την πτήση τους.
Η FAA έχει καθορίσει κάποιες μη κατοικημένες ζώνες ανά τις ΗΠΑ όπου είναι δυνατή η δοκιμή drones τα οποία προορίζονται για εμπορική χρήση. Μέχρι τώρα επιτρέπεται μόνο η πτήση κάποιων συγκεκριμένων ελαφρών μοντέλων για πτήσεις μέχρι τα 400 πόδια (περίπου 120 μέτρα). Ωστόσο αναμένεται χαλάρωση κάποιων εκ των κανονισμών φέτος, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία καθιερώνεται και τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ή να χρησιμοποιηθούν για συλλογή στοιχείων και μετάδοση νέων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.